Nikolić: Izbori ili protest

Izvor: B92, 25.Nov.2010, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Izbori ili protest

Beograd -- Srpska napredna stranka traži od vlasti neodložan razgovor i postizanje dogovora sa opozicijom o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Predsednik SNS-a Tomislav Nikolić je ocenio da "stanje u Srbiji nikad nije bilo gore" i upozorio da je svakim danom sve više nezaposlenih i siromašnih.

S druge strane, prema njegovoj oceni, "nekažnjeni kriminal i korupcija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postaju deo svakodnevnog života".

Zahtevamo i da se zaustavi prodaja Telekoma i tražimo smenu direktora i glavnih i odgovornih urednika RTS i Studija B, naglasio je Nikolić, koji smatra da su ovi mediji "postali oruđe u rukama vlasti".

Prema njegovim rečima, SNS zahteva i da se "utvrdi odgovornost i kazne odgovorni za ubistvo Ranka Panića, kao i da se kazne svi umešani u izbornu pljačku u Boru".

Ukoliko se vlast ogluši o ove zahteve, rekao je Nikolić, mi ćemo organizovati veliki protestni skup krajem januara.

Pridružićemo se i svim nezadovoljnima u masovnim, mirnim i demokratskim protestima do potpunog ispunjenja ovih zahteva, najavio je Nikolić.

"Bez pritiska EU Hrvatska neće rešiti pitanje izbeglica"

Nikolić ne očekuje da će Hrvatska, bez pritiska Evropske unije, rešiti pitanje srpskih izbeglica, pošto "ni Srbi koji tamo žive nemaju odgovarajući status".

Komentarišući učestale posete predsednika Srbije Borisa Tadića Hrvatskoj, Nikolić je kazao da je "uvek dobro da ljudi razgovaraju".

"SNS bi, međutim, tu imala velikih zadrški zato što Hrvatska ne pokazuje spremnost da reši pitanje Srba koje je proterala, da postupi kao Srbija i uputi izvinjenje za Bljesak i Oluju", rekao je šef naprednjaka.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Prodaja Telekoma,   Tomislav Nikolić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.