Neke stranke za zabranu spota SNS, REM: Dovoljno obustaviti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2020, 17:44

Neke stranke za zabranu spota SNS, REM: Dovoljno obustaviti

Narodna stranka kao i Stranka slobode i pravde i "Jedan od 5 miliona" traže da se zabrani emitovanje predizbornog spota Srpske napredne stranke u kome u kome lider te stranke Aleksandar Vučić razgovara sa jednom devojčicom.

Sanda Rašković Ivić iz Narodne stranke "smatra da Vučić neće povući spot", navodi se u saopštenju te stranke.

Vučić je ranije danas rekao da će poštovati odluku nadležnih organa po pitanju spota.

Oglasili su se i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << udruženje Mreža organizacija za decu Srbije, Prijatelji dece Srbije i Centar za prava deteta koji pozivaju političare da ne zloupotrebljavaju decu u političke svrhe, i da političke partije u svojim programima jasno definišu na koji način će unaprediti život dece u Srbiji, posebno one iz osetljivih grupa.

I članica Saveta REM-a Višnja Aranđelović oglasila se povodom emitovanja ovog spota i izjavila za UNS da bi bilo dovoljno i primereno da se samo obustavi emitovanje predizbornog spota.

Ona je podsetila da je pravilnikom tog regulatornog tela zabranjeno korišćenje dece u političke svrhe, bez obzira na to da li postoji saglasnost roditelja.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Članice REM-a: Nema sumnje da je SNS zloupotrebila dete u predizbornom spotu, dovoljno obustaviti emitovanje

Izvor: Radio 021, 31.Maj.2020, 07:21

Nakon emitovanja predizbornog spota SNS u kojem lider naprednjaka i predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovara sa devojčicom kojoj želi da "vrati oca iz Nemačke", u javnosti je postavljeno pitanje da li je njime zloupotrebljeno dete u političke svrhe...Članica Saveta REM-a Judita Popović u...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.