Narodna stranka u Nišu dobila predsednika - jedan od glavnih ciljeva vraćanje aerodroma

Izvor: JužneVesti.com, 20.Jun.2021, 09:39

Narodna stranka u Nišu dobila predsednika - jedan od glavnih ciljeva vraćanje aerodroma

Arhitekta Đorđe Stanković novi je predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Nišu, čime je i konstituisan ovaj odbor u najvećem gradu na jugu. Stanković kaže da je jedan od glavnih ciljeva vraćanje aerodroma i da konačno o Nišu odlučuju Nišlije.

Posle nekoliko godina funkcionisanja u formi povereništva, stranka Vuka Jeremića u Nišu konačno je dobila odbor i predsednika.

Naš cilj biće da o Nišu odlučuju Nišlije, a ne namesnici SNS-a koji sprovode volju svojih šefova iz Beograda. Među najvažnijim ciljevima Narodne stranke Niš biće i vraćanje gradu niškog aerodroma, koji je Vlada Srbije oduzela gradu i tako onemogućila razvoj Niša - rekao je novoizabrani predsednik.

Stanković je poznat i kao nekadašnji član Demokratske stranke, a po zanimanju je arhitekta.

O Nišu je govorio i potpredsednik Narodne stranke reditelj Siniša Kovačević koji je rekao da je Niš divan grad sa sjajnim ljudima, ali da ga vodi "opskurna osoba koja ogrnuta posteljinom kleči pred nekim čovekom koji joj stavlja neki mač na rame“.

Suština je u tome da individualna istorijska odgovornost prestaje biti lični stav onog trenutka kada vidite da su narod, grad, nacija, država, građani… dovedeni do ruba opstanka i da ih bukvalno sutra neće biti - naveo je Kovačević.

Generalni sekretar Narodna stranke Stefan Jovanović, inače Nišlija, naglasio je da bi Niš trebalo da bude motor južne Srbije, ali da je grad osiromašen dok gradonačelnica u Gradskoj kući prima pravosnažno osuđenog silovatelja Simu Spasića.

Jeremić poziva na revanšizam; foto: Narodna stranka

Na konstitutivnoj sednici je govorio i Vuk Jeremić koji je pričao o promeni vlasti, uz konstataciju da je njen kraj blizu, ali da je smenjivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića samo početak i da će prihvatanje revanšizma biti majka svih uslova za saradnju sa Narodnom strankom.

Revanšizam je i trajna zabrana televizije Pink i sadržaja koje ona forsira. Revanšizam je da budu zatvoreni Ana Brnabić i Aleksandar Vulin. Revanšizam je pretpostavka da više nikada nikome ne padne na pamet da dolazak na vlast znači dozvolu za prisvajanje države. Revanšizam je i zabrana rada SPS, svim derivatima SRS, uključujući i SNS - rekao je Jeremić.

Bivši ministar spoljnih poslova smatra da će njegova stranka igrati ključnu ulogu u promeni vlasti, a na skupu se čulo da će 2022. godina biti “godina obračuna sa režimom”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.