Narod će proceniti ko je radio u njegovom interesu; Hrvatska hoće da unizi Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2021, 11:04

"Narod će proceniti ko je radio u njegovom interesu; Hrvatska hoće da unizi Srbiju"

Predsednik Aleksandar Vučić nije danas želeo da komentariše to što je njegova najava o razgovorima o ujedinjenu SNS i SPAS-a Aleksandra Šapića izazvala reakcije pre svega jednog dela opozicije u javnosti, dodajući da je njemu najvažnije šta će reći građani na izborima.

"Ne želim o takvim stvarima da govorim. Vidim da se svi već >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << raduju kako su pobedili na izborima, i ja im čestitam na tome, a konačno ću da čestitam kada se prebroje glasovi", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u selu Zvečka kod Obrenovca.

On je istakao da su za njega najvažniji glasovi građani na izborima, a svetinja - volja naroda, a ne ono što pišu pojedini političari i njihovi mediji.

"A, narod će proceni ko je radio u njegovom interesu", rekao je Vučić.

Nacionalne frekvencije neće, kao pre, deliti tajkuni

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da u Srbiji neće, kao što je to pre bio slučaj, nacionalne frekvencije medijima deliti tajkuni i političari.

Na pitanje novinara kako komentariše to što deo bivšeg režima okupljen oko Dragana Đilasa u razgovoru sa evroparlamentarcima zahtevao da se nacionalne frekvencije podele onim medijima koje kontroliše Đilasovi poslovni partner, kao i tvrdnje Zorana Lutovca da je on, Vučić, dodeljivao nacinalne frekvencije svojim tajkunima, predsednik je odgovorio da su nacinalne frekvencije bile dodeljene upravo kada su na vlasti i Đilas, Tadić, Lutovac, Jeremić...

"Tada ste imali RTS kao tobožnji javni servis, Pink, Hepi, Prvu i B92 sa nacionalnim frekvencijama a to je bilo i 2010. i 2009. i 2008. godine, pa ko im je onda dao frekvenciju? Oni su im dali. Žale se sada na sopstvene odluke, smetaju im njihove odluke, to što su sami uradili", kazao je Vučić.

Zahvalio je, kako je rekao, što su priznali da su "tajkuni podržavali tajkune", jer on to nikada, kaže, ne bi rekao.

"Tada su im i Peconi i Željko Mitrović bili divni, a sada im nisu toliko divni. Pravili su marifetluke kako će sa Grkom da se dogovore da oni kontrolišu sekunde... Ko će da dobije frekvecije, to nije na tajkunima i političarima već na struci da donose odluku", naveo je Vučić.

To je primer, kaže on, da pojedini ne doživljavaju politiku kao častan posao kojim treba nešto da urade dobro za građane, već kao priliku za svoj lopovski biznis i izvlačenje desetinam miliona evra "putem sekundi".

Na pitanje da prokmentariše to šo Đilas negira da ima račune u Soijete ženeral banci u Cirihu, Vučić je kazao da se Đilasovim računima sada bave nadležni organi i da će istraga utvrditi čiji su to računi.

"Rade na tome nadležni organi. Svakom je jasno da niko nije mogao da izmisli onakve stvari. U svakom slučaju, mnogo je važnije to što je Đilas i sam priznao da su njegove firme zaradile 620 miliona evra, pošto je sa tim novcem moglo da se napravi oko 310 škola po Srbiji, s obzirom da nova škola sa fiskulturnom salom košta oko dva miliona evra", naveo je predsednik.

Vučić dodao da mu nije kriv što je Đilas prebogat već zato što taj novac nije potrošio na narod.

Primili smo poruku, Hrvatska hoće da unizi Srbiju

Srbija želi da ima dobre i korektne odnose sa svima u okruženju, a postupci i izjave iz Hrvatske nisu izraz poštovanja prema Republici Srbiji, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić povodom najava Hrvatske da će napraviti vojni kamp na Kosovu.

"Zašto je nekome potrebno da se hvali i da učestvuju na takav način. Mogli su da odbiju Kfor, ali su sa namerom doneli takvu odluku da bi dodatno unizili Srbiju. Primili smo poruku i razumeli", istakao je Vučić danas u Obrenovcu povodom najave hrvatskog ministra spoljnih poslova Gordana Grlića Radmana da će njegova zemlja na KiM formirati vojni kamp.

Srbima na Kosovu i Metohiji koji su zbog ovoga zabrinuti, poručio je da se ne brinu i da će za nekoliko dana ići u Brisel gde će razgovarati sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, jer, kako ističe, želimo da izbegnemo sukobe i sačuvamo mir.

"Svi oni koji misle da će biti novih Olula, novih pogroma i proterivanja življa, moja poruka i garancija je da se to neće desiti", istakao je Vučić, dodajući da su svi oni jaki, ali da to što su planirali neće da se dogodi.

On je ukazao i da Hrvatska iako je priznala nezavisnost Kosova ne može da se pravi da ne zna šta Srbija misli o KiM, da se pravi da ne zna da je to naša teritorija i da na njoj živi veliki broj Srba koji imaju sećanje na stradanja u prošlosti.

Vučić je dodao i da ne može niko da vas unizi, već možete samo sami ako se nedolično ponašate, dodao je Vučić.

Vučić je naveo i da će poruka sutra biti poslata i iz Gradine gde će se obeležavati proboj i stradanje srpskih žrtava u Jasenovcu, kao i pobeda nad nacizmom u Drugom svetskom ratu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić poslao poruku opoziciji: Svetinja je volja naroda, a najvažniji su njihovi glasovi na izborima

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Maj.2021

Predsednik Srbije nije želeo da komentariše reagovanja opozicije nakon najave da će se SPAS i SNS ujediniti..Predsednik Aleksandar Vučić nije danas želeo da komentariše to što je njegova najava o razgovorima o ujedinjenu SNS i SPAS-a Aleksandra Šapića izazvala reakcije pre svega jednog dela...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.