Izvor: Glas javnosti, Beta, 27.Jan.2010, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naprednjak Dragan Vukanić predsednik opštine Voždovac

BEOGRAD - Dragan Vukanić iz Srpske napredne stranke izabran je danas za predsednika opštine Voždovac, a za njegovog zamenika Dragan Čović iz Demokratske stranke Srbije.

Glasanju su prisustvovala 32 odbornika iz vladajuće koalicije, koju čine naprednjaci, DSS i Nova Srbija, i svi su glasali za izbor Vukanića i Čovića. Odbornici Socijalističke partije Srbije i odbornici "Za bolji Voždovac" nisu prisustvovali glasanju.

Vukanić je novinarima rekao da će prioriteti >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u radu biti bezbednost u školama - uvođenje video-nadzora, osvetljenje školskih dvorišta, kao i unapređenje elektronske uprave, javnost rada svih opštinskih organa i privlačenje investicija.

Rekao je da je plan vladajuće koalicije da ukloni deponije iz opštine i spreči pretvaranje zelenih površina u zemljište za gradnju.

On je izrazio spremnost na saradnju sa odbornicima opozicije, navodeći da će biti prihvaćena svaka dobra ideja, bez obzira iz koje političke stranke dolazila.

Vukanić se nada i dobroj saradnji sa gradom.

On je rekao da će nastaviti da radi i u dečjoj bolnici u Tiršovoj i dodao da će verovatno "malo trpeti i jedan i drugi posao". Kako je istakao, dinamičan je čovek sa kratkim snom i može da radi od ujutru do uveče pa i subotom i nedeljom.

Raspravu o njegovom izboru za predsednika opštine obeležila je burna polemika odbornika Demokratske stranke i naprednjaka o incidentu u kojem je Vukanić učestvovao pre sedam godina u dečjoj bolnici u Tiršovoj ulici u Beogradu, kao i napuštanje sednice opozicionih odbornika.

Navode o tuči u operacionoj sali pokrenuli su odbornici DS koji su čitali novinske tekstove iz tog perioda, a njihove optužbe negirali su naprednjaci, koji su rekli da incident nije bio u operacionoj sali, i tražili od DS-a da uz argumente a ne novinske tekstove, osporavaju kandidaturu.

Odbornici "Za bolji Voždovac" napustili su sednicu nezadovoljni što je umesto svečane svetosavske sednice danas zakazan izbor za predsednika opštine i zato što su predloge o kandidatima dobili neposredno pred sednicu.

SO Voždovac konstituisana je 18. januara, a vlast u toj beogradskoj opštini čine SNS,  DSS i NS.

Vanredni izbori u opštini Voždovac održani su u decembru prošle godine. To su bili treći izboru u toj opštini za godinu i po dana.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.