Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Maj.2020, 12:27

Naprednjaci koji ne podržavaju kragujevačku listu SNS predali svoju listu

Izborna lista "Grupa građana - Dr Vladica Stanojević" koju čine članovi Srpske napredne stranke (SNS) koji ne podržavaju lokalnu listu "Aleksandar Vučić - za našu decu", predata je Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) u Kragujevcu.

Nosilac liste, direktor Zavoda za zbinjavanje odraslih "Male pčelice" u tom gradu Vladica Stanojević rekao je agenciji Beta da je na listi 58 kandidata >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za odbornike koju čine članovi SNS koji podržavaju republičku listu te stranke, ali ne i lokalnu.

On je dodao da je za odborničke kandidate sa njegove liste prikupljeno 1.856 potpisa podrške građana, a lista je predata GIK-u sinoć u 22 sata, i još nije proglašena.

Prema njegovim rečima, dogodio se presedan da posle predaje liste GIK još nije zasedala, a prema njegovim nezvaničnim saznanjima sporan je naziv liste i time se bavi Upravni sud.

Stanojević je naveo da je on na meti partijskih neistomišljenika iz Gradskog odbora SNS-a i da je bilo napada za vreme vanrednog stanja zbog koronavirusa dok je obavljao direktorski posao u Zavodu "Male pčelice" koji ima 900 štićenika i 300 radnika.

Za to je optužio gradski Krizni štab na čelu sa gradonačelnikom Radomirom Nikolićem, a kako je dodao vreme će pokazati ko je bio u pravu i ko se borio za taj grad.

"Kada smo svi trebali da budemo jedinstveni, mi smo u Zavodu bili 27 dana u karantinu i doživljavali smo pravi pakao, zaposleni i korisnici, kao i ja. Sve zbog toga što sam ja jedini bio meta", kazao je Stanojević.

Prema njegovim rečima, on nije isteran iz SNS-a i naveo je da je "sa ljudima koji vode Srbiju u dobrim, korektnim odnosima".

Stanojević je kazao da će njegova lista voditi "pravu evropsku kampanju" i da neće "napadati" ostale učesnike lokalnih izbora.

Ocenio je da je lista "osveženje" za Kragujevac i da ljudi sa liste "imaju volje, i elana da pokrenu grad u kome se danas ne živi onako kako bi trebalo".

On je rekao da su na listi među poznatijim imenima proslavljeni bokser Mirko Puzović, operski pevač Voja Spasić i predsednica Kola sprskih sestara u Kragujevcu Tatjana Marinković.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Strah ekipe Radomira Nikolića od konkurencije iz SNS

Izvor: Danas, 26.Maj.2020

Kao što se osnovano i pretpostavljalo, i kao što je naš list u više navrata najavljivao, viđeniji šumadijski aktivista Srpske napredne stranke i direktor kragujevačkog Zavoda za zbrinjavanje odraslih “Male Pčelice”, Vladica Stanojević, kasno sinoć (iza 22 sata) predao je Gradskoj izbornoj...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.