Najekstremniji iz DB otišli kod Nikolića u SNS

Izvor: Blic, 07.Jan.2011, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najekstremniji iz DB otišli kod Nikolića u SNS

BEOGRAD - U ovom trenutku u vladajućoj koaliciji ne postoji volja da se dosijea tajnih službi otvore. Plaše se posledica, otkrivanja imena doušnika, raznoraznih poverljivih kombinacija, a iz nekih izvora se može čuti da i Rusi vrše snažan pritisak da se tajni spisi ne otvaraju - kaže u razgovoru za „Blic” Vuk Drašković lider SPO.

Kako gledate na odlaganje rasprave o otvaranju dosijea?

- Gledam kao na nekorektnosti i nedržanje reči. Dogovorili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << smo se da taj zakon bude usvojen do kraja godine, a primedbe naši partneri nisu imali. Sada tvrde da tobože nisu imali dovoljno vremena da se pripreme za amandmane, a vremena je bilo nekoliko meseci.

Šta će pokazati ti dosijei?

- Otvaranjem dosijea dobićemo skener zločina i kriminala i strukturu funkcionisanja Titove Jugoslavije. Videće se da su zakulisne radnje i uloga tajnih službi predstavljali polugu Titovog režima. Saznaće se i kako je ubijena Jugoslavija u poslednjoj deceniji 20. veka, kao i imena raznoraznih pripadnika eskadrona smrti, pljačkaša, lažnih patriota koju su u rat krenuli samo zbog bogaćenja. Otkriće se i kako su do svog početnog kapitala došli sadašnji tajkuni, koji su ekonomski, medijski, a samim tim i politički gospodari današnje Srbije...

Pevaćemo staru himnu i dalje

Hoće li SPO platiti kaznu zbog emitovanja stare himne?

- To je izvorna himna Srbije. Mi nećemo da je falsifikujemo i pevaćemo je i dalje. A što se tiče kazne, to su neki besposleni popovi pronašli temu, besposlen pop i jariće krštava.

Opširnije u štampanom izdanju.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.