NUNS: Prijava protiv TV Pink zbog prenosa sednice GO SNS

Izvor: N1 televizija, 27.Sep.2018, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS: Prijava protiv TV Pink zbog prenosa sednice GO SNS

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) podnelo je Regulatornom telu za elektronske emitere (REM) prijavu protiv Televizije Pink zbog kršenja zakona.

NUNS je u prijavi naveo da je u ponedeljak 24. septembra TV Pink direktno prenosila stranački skup – sednicu Glavnog odbora Srpske napredne stranke, što je eksplicitno zabranjeno Zakonom o elektronskim medijima.

NUNS u prijavi podseća da je prema Zakonu o elektronskim medijima (član 47, tačka 5), "pružalac >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << medijske usluge, u odnosu na svoj programski sadržaj, u skladu sa svojom programskom koncepcijom, dužan je da:... 5) poštuje zabranu političkog oglašavanja van predizborne kampanje...".

NUNS navodi da očekuje da će Savet REM-a tu prijavu protiv TV Pink razmotriti u što kraćem roku i o svojoj odluci obavestiti javnost.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

NUNS podneo prijavu REM-u protiv Televizije Pink

Izvor: RTS, 27.Sep.2018

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštava da je Regulatornom telu za elektronske emitere (REM) podnelo prijavu protiv Televizije "Pink" zbog kršenja zakona. . U prijavi, NUNS navodi da je u ponedeljak 24. septembra...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.