NUNS podneo prijavu REM-u protiv Televizije Pink

Izvor: RTS, 27.Sep.2018, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS podneo prijavu REM-u protiv Televizije Pink

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštava da je Regulatornom telu za elektronske emitere (REM) podnelo prijavu protiv Televizije "Pink" zbog kršenja zakona.
U prijavi, NUNS navodi da je u ponedeljak 24. septembra TV Pink direktno prenosila stranački skup, sednicu Glavnog odbora Srpske napredne stranke "što je eksplicitno zabranjeno Zakonom o elektronskim medijima".
Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Zakonu o elektronskim medijima (član 47, tačka 5), na koji se poziva NUNS, "pružalac medijske usluge, u odnosu na svoj programski sadržaj, u skladu sa svojom programskom koncepcijom, dužan je da:... 5) poštuje zabranu političkog oglašavanja van predizborne kampanje...".
Nezavisno udruženje novinara Srbije očekuje da će Savet REM "ovu prijavu protiv TV Pink razmotriti u što kraćem roku i o svojoj odluci obavestiti javnost", navodi se na kraju saopštenja.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.