NSPM o Beogradu: SNS u padu, odlučiće Šapić

Izvor: Vesti-online.com, 17.Nov.2017, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NSPM o Beogradu: SNS u padu, odlučiće Šapić

Nova srpska politička misao objavila je novo istraživanje u vezi sa izborima u Beogradu. istraživanje pokazuje, kako navodi NSPM, da je SNS u blagom opadanju, a da odluku mogu da donesu Aleksandar Šapić i glasovi onih koji ostanu ispod cenzusa.

Mesec i po dana od prethodnog beogradskog istraživanja (Beograd - SNS 33,8 odsto; Đilas, Janković, Jeremić 27,7 odsto, Šapić treći) NSPM objavljuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << rezultate novog, koji manje-više potvrđuju prethodne nalaze i trendove.

Kako navode, SNS je i dalje favorit sa 30,9 odsto, ali rezultati ovog, kao i prethodnih istraživanja jasno sugerišu da se naprednjaci "neće jednostavno prošetati do pobede".

"Trojna" opoziciona formacija (Đilas-Janković-Jeremić), proširena mogućim i verovatnim partnerima, beleži blagi rast i ima 28,3 odsto, a i Aleksandar Šapić stoji na dvocifrenom rezultatu, 16,8 odsto.

"SNS je za manje od dva meseca izgubio oko dva procentna poena, što se može tumačiti negativnim efektom jesenjih gužvi i haosa na radovima zakrčenim beogradskim ulicama - i što je verovatno navelo Aleksandra Vučića da se posledih dana još neposrednije i lično uključi u beogradsku kampanju", piše u istraživanju.

Kako navodi NSPM, ključ pobede SNS-a na beogradskim izborima, leži ne toliko u njihovom sopstvenom rezultatu, koliko u "rasutim" opozicionim glasovima onih koji verovatno neće uspeti da pređu cenzus.

"U igri malih brojki uvek su moguća najveća iznenađenja i obrti. Ali, kako trenutno stvari stoje, cenzusu se mogu nadati samo još Beli, Dveri i Radikali - ali daleko od toga da im je prolaz zagarantovan. Naprotiv. Bliži su ostajanju ispod crte. A što se svih ostalih tiče, njihov samostalan izlazak na beogradske izbore predstavljao bi samo gorko razočaranje za njihove pristalice i - veliku radost za SNS i Aleksandra Vučića", navodi se.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.