NOVA VLADA: Evo ko bi trebalo da budu POTPREDSEDNICI u kabinetu Ane Brnabić - četiri su iz SNS i jedan iz SPS

Izvor: Press, 26.Okt.2020, 12:23

NOVA VLADA: Evo ko bi trebalo da budu POTPREDSEDNICI u kabinetu Ane Brnabić - četiri su iz SNS i jedan iz SPS

Na mestu potpredsednika Vlade Srbije, kako sada stoje stvari, trebalo bi da se nađu četiri ministra iz redova SNS - Branislav Nedimović, Zorana Mihajlović, Maja Gojković i Nebojša Stefanović i jedan iz SPS - Branko Ružić.
Foto:blic
Konačna odluka o tome biće doneta uskoro, pre nego što premijerka iznese ekspoze, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << a novi članovi vlade polože zakletve u sredu u Skupštini Srbije.
Podsetimo, nakon sednice Predsedništva Srpske napredne stranke na kojoj se raspravljalo ko će biti novi ministri i nova Vlada Srbije, predsednica Vlade Ana Brnabić saopštila je ko će biti novi ministri u Vladi Srbije.

U novoj Vladi biće ukupno 21 ministarstvo. Prema tom predlogu nova Vlada Sbije imaće tri nova resora, a to su Ministarstvo za brigu o selu, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiji i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog. Takođe, kako je "Blic" pisao nova vlada imaće i dva ministarstva bez portfelja, od kojih će jedno voditi SPS i to najverovatnije Novica Tončev, a drugo SNS.
Ministarstvo spoljnih poslova - Nikola Selaković Ministarstvo unutrašnjih poslova - Aleksandar Vulin Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija - Tatjana Matić Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture - Tomislav Momirović Ministarstvo finansija - Siniša Mali Ministarstvo privrede - Anđelka Atanasković Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Branislav Nedimović Ministarstvo zaštite životne sredine - Irena Vujović Ministarstvo rudarstva i energetike - Zorana Mihajlović Ministarstvo pravde - Maja Popović  Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave - Marija Obradović Ministarstvo odbrane - Nebojša Stefanović Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog - Gordana Čomić Ministarstvo za evropske integracije - Jadranka Joksimović Ministarstvo zdravlja - Zlatibor Lončar Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja - Darija Kisić Tepavčević Ministarstvo za brigu o porodici i demografiji - Ratko Dmitrović Ministarstvo omladine i sporta - Vanja Udovičić Ministarstvo kulture i informisanja - Maja Gojković Ministarstvo za brigu o selu - Milan Krkobabić Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoj - Branko Ružić

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.