Brnabić iznijela prijedloge novih ministara

Izvor: Capital.ba, 25.Okt.2020, 14:53

Brnabić iznijela prijedloge novih ministara

BEOGRAD, Nikola Selaković predložen je za ministra inostranih poslova, Aleksandar Vulin za ministra unutrašnjih poslova, a Nebojša Stefanović za ministra odbrane, saopštila je danas mandatar za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić. foto:mons.wikimedia.org Brnabić je iznijela prijedloge za ministre prema kojima bi svoje resore trebalo da zadrži pet ministara, dok oko pola ministarstava u Vladi vode žene. Darija Kisić Tepavčević je predložena za ministra za rad, zapošljavanje, boračka >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << i socijalna pitanja, Ratko Dmitrović za ministra za brigu o porodici i demografiju, Maja Gojković za ministra kulture i informisanja, a Milan Krkobabić za ministra za brigu o selu. Svoje dosadašnje funkcije, kako je navela Brnabićeva, zadržaće Siniša Mali – ministar finansija, Branislav Nedimović – ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Jadranka Joksimović – ministar za evropske integracije. Prijedlog je da na dosadašnjoj poziciji ostane i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, kao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić. Za ministra privrede predložena je Anđelka Atanasković, a za ministra zaštite životne sredine Irena Vujović. Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture trebalo bi da vodi Tomislav Momirović, a Ministarstvo rudarstva i energetike Zorana Mihajlović. Na mjesto ministra trgovine, turizma i telekomunikacija predložena je Tatjana Matić, za ministra pravde Maja Popović, ministra državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić. Brnabićeva je poslije sjednice Predsjedništva SNS-a rekla da kandidat za ministra prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja još nije predložen, jer se čeka odluka Socijalističke partije Srbije. Narodna skupština Srbije će o novoj Vladi glasati sutra, a prema ranijim najavama, Brnabićeva će ekspoze poslanicima izložiti u srijedu.         Srna Чланак Brnabić iznijela prijedloge novih ministara се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Vučić ima novu foru, više novinarima sa nezgodnim pitanjima ne otimaju mikrofon nego isključuju ton

Izvor: Luftika.rs, 25.Okt.2020

Da se premijerka Ana Brnabić nije pitala o sastavu nove vlade moglo se pretpostaviti, a sada je Aleksandar Vučić počeo da odgovara i na pitanja umesto nje. Potpitanja koja je novinarka želela da postavi, takođe, nije želeo da čuje, te je poručio da “vrati mikrofon”.. U svom, već poznatom...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.