Magazin

Vučić ima novu foru, novinarima sa nezgodnim pitanjima ne otimaju mikrofon nego isključuju ton

Da se premijerka Ana Brnabić nije pitala o sastavu nove vlade moglo se pretpostaviti, a sada je Aleksandar Vučić počeo da odgovara i na pitanja umesto nje. Potpitanja koja je novinarka želela da postavi, takođe, nije želeo da čuje, te je poručio da “vrati mikrofon”.

U svom, već poznatom stilu “ja danas odgovaram”, Vučić je osujetio nameru novinarke da pitanje postavi nekome ko nije on lično.

Na pitanje upućeno Brnabić, zašto su Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin zarotirali mesta ministra policije i odbrane i da li to znači je nezadovoljna radom bivšeg ministra policije, požurio je da odgovori Vučić.

– Ja ću da odgovorim na ovo pitanje. Ja sam predložio zamenu resora Vulina i Stefanovića, kao što sam predložio promenu resora Zorane Mihajlović –  rekao je Vučić uz konstataciju da odlazak u ministarstvo odbrane nije kazna i oduzeo priliku premijerki da iskaže svoje stručno mišljenje.

Da li zato što se plaši pitanja ili zato što ne voli da se njegova izlaganja prekidaju – kada je novinarka N1 Žaklina Tatalović pokušala da postavi potpitanje, predsednik je zamolio da vrati mikrofon. A postoji i novi način na koji će se predsednik od sada, izgleda, obračunavati sa novinarskim pitanjima.

– Ima nova forica, više mi ne otimaju mikrofon fizički, sad predsednik samo pogleda čiku zaduženog za ton i on isključi ton skroz i onda građani ne čuju potpitanja – objasnila je Tatalović.

Neki Tviteraši su savetovali Žaklinu da ubuduće nosi megafon ili mirkofon sa bluetoth zvučnikom. Bilo je i drugih komentara, prenosimo ih ispod:

Pa, ovo što nam kažeš je takođe informisanje javnosti. Nosi i svoj mikrofon i mikrokameru, od toga može da se napravi prilog u stilu “ovako je KZN izgledala iz ugla učesnika, tj. novinara”. Onda možemo da čujemo tačno koja su pitanja potisnuta, a može i da se prokomentariše.

Polako lagano ce krenuti i da izbacuje sa konferencija, ostace mu samo njegovi “novinari”. Tebi svaka cast sto uopste i pokusavas nesto ja ne bih imao snage da ga slusam kako odgovara na pitanje tako sto sve izvrne, a da ga ne psujem.

Pa ništa draga Žaklina, sad će te moći kod Goce Čomić da idete u ministarstvo za dijalog, razumevanje i gubljenje vremena, pa će vam ona to izraditi kod preCednika.

Predsednik je tako još jednom, potvrdio da je on sve u ovoj zemlji, da obavlja sve funkcije, da su ministri samo figure na šahovskoj tabli i da će tako biti i u novom sastavu vlade. Potvrdio je i kako će se sa profesionalnim novinarima koji žele da postave pitanja u ovoj zemlji ubuduće obračunavati.

Hrabrost Žakline Tatalović: Ogolila je Vučićevu opsesivnu potrebu kontrole medija i onoga što se priča o njemu

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

107 Shares
107 Shares
Share via
Copy link