Izvor: Luftika.rs, 05.Dec.2021, 12:02

Mladić koji je dobio batine na protestu u Novom Sadu nije član SNS ekipe, već ekološki aktivista iz Temerina

Protest koji je juče održan u Novom Sadu obeležio je incident kod Mosta slobode. U jednom trenutku došlo je do sukoba između provokatora iz redova Srpske napredne stranke i okupljenih demonstranata.
Kako se vidi na snimku koji je objavljen, najdeblji kraj izvukao je momak sa kačketom za kojeg se pretpostavljalo da je član grupe batinaša koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << su se pojavili na protestu u nameri da izazove incidente.
Međutim, istina je potpuno drugačija.
Mladić koji je dobio batine je Ivan Jularić iz Temerina, ekološki aktivista. Godinama se aktivno zalaže i bori za izmeštanje farme svinja “Temerin agrar” koja punu deceniju zagađuje životnu sredinu i narušava zdravlje ljudi opštine Temerin.
Nemanja Obradović ispred “Ekološke Inicijative Temerin”, čiji je član i Ivan Jularić, za Luftiku kaže:
– Sve se brzo desilo. Mi nismo ispratili prvu grupu huligana koja je napala masu. Bili smo skroz na drugom kraju. Čuli smo da je dole neko komešanje i otišli smo tamo. Ja sam upalio lajv na EIT (Ekološka Inicijativa Temerin). Tada su nas gađali kamenicama, ispred Policijske uprave kod mosta. I mi smo krenuli za njima. Bilo je mnogo ljudi. Masa se pomešala a neko je pokazao prstom na Ivana i rekao da je on taj. Tada je masa krenula na njega. Jedva smo objasnili ljudima da je on dečko sa nama. Miran Pogačar je stao iznad Ivana koji je bio na podu, što se vidi i na snimku. I tu se masa zaustavila. Ivana smo odvezli u Urgentni centar a posle toga je dao izjavu u policiji. On je sada dobro, malo je ugruvan ali srećom nisu u pitanju teže povrede – opisao je Nemanja šta se dogodilo.

Ivan Jularić, aktivista “Ekološke Inicijative Temerin” za Luftiku je rekao:
– Dobro se osećam, na svu sreću. Dogodila se neprijatna situacija ali to niko nije mogao da pretpostavi. Naravno da me ovo nije nimalo pokolebalo niti obeshrabrilo. Malo da mi se slegne sve, popuste me bolovi i već sledeće subote sam u prvim redovima. Hvala svima na podršci – kazao je hrabri momak za naš portal.

Ovo su huligani koji su kamenjem gađali demonstrante u Novom Sadu

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.