Izvor: Blic, 18.Avg.2016, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladenović posle pisanja "Blica": Podneću ostavku na jednu od funkcija

Zamenik gradonačelnika i poslanik u Skupštini Srbije sa liste SNS Andreja Mladenović najavio je danas da će u narednim danima podneti ostavku na jednu od tih funkcija.

Mladenović, koji je predsednik Samostalnog DS S koji je bio na listi SNS za parlamentarne izbore, u izjavi Tanjugu nije želeo da precizira na koju funkciju će podneti ostavku.

SUKOB INTERESA Mladenović mora da bira između dve funkcije

- Javnost će o tome biti upoznata >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u narednim danim - rekao je Mladenović.

Prema njegovimm rečima, od Agencije za borbu protiv korupcije tražio je odobrenje za obavljanje obe funkcije, ali je dobio odgovor da njegov zahtev nije stigao blagovremeno, te da će postupiti po nalogu agencije i odreći se jedne funkcije.

Po Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije, funkcioner može da vrši samo jednu javnu funkciju, osim ako je zakonom i drugim propisom obavezan da vrši više javnih funkcija, a izuzetno može da vrši drugu javnu funkciju, na osnovu saglasnosti Agencije.

Funkcioner koji je izabran, postavljen ili imenovan na drugu javnu funkciju i koji namerava da više funkcija vrši istovremeno, dužan je da u roku od tri dana od dana izbora, postavljenja ili imenovanja zatraži saglasnost Agencije.

Po zakonu, funkcioneru koji je izabran, postavljen ili imenovan na drugu javnu funkciju, suprotno odredbama ovog zakona, kasnija funkcija prestaje po sili zakona.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mladenović: Podneću ostavku na jednu od funkcija

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Avg.2016

Zamenik gradonačelnika i poslanik u Skupštini Srbije sa liste SNS Andreja Mladenović najavio je danas da će u narednim danima podneti ostavku na jednu od tih funkcija...Mladenović, koji je predsednik Samostalnog DS S koji je bio na listi SNS za parlamentarne izbore, u izjavi Tanjugu nije želeo...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.