Misterija da li će se kumovi sresti konačno razrešena

Izvor: N1 televizija, 20.Maj.2016, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misterija da li će se kumovi sresti konačno razrešena

Lider SNS-a je obavestio predsednika Srbije da ima većinu, ali priliku da kažu šta imaju dobiće i ostale stranke i koalicije koje su prešle cenzus. Pozivi su upućeni svima, pa će u ponedeljak, od deset ujutro, Nikolić na svakih pola sata imati novog sagovornika.

Lider SNS-a Aleksandar Vučić juče je obavestio predsednika Srbije da ima većinu za formiranje nove Vlade. Većina se >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << zna, ali će i manjina dobiti svojih pet, odnosno 30 minuta kod predsednika. U ponedeljak na Adrićevom vencu kao na traci smenjivaće se svi koji su obezbedili mesto u parlamentu, i to po snazi koju imaju.

Prvi stižu socijalisti, pola sata kasnije radikali, za njima demokrate, pa Pokret Dosta je bilo, u podne lista Čeda Boris Čanak, a onda i DSS-Dveri.

Misterija hoće li se kumovi i nekadašnji najbliži politički saradnici posle osam godina konačno sresti razrešena je.

Iako se nagađalo da Nikolić neće zvati nikog osim Vučića, samo da mu ne bi došao Šešelj, izgleda da lider radikala to nije ni planirao.

Na vanrednoj sednici Predsedničkog kolegijuma SRS jednoglasno je doneta odluka da izbornu listu na konsultacijama predstavljaju Nemanja Šarović i Nataša Jovanović.

I demokrate idu kod predsednika i nose mu jasnu poruku.

"Ono što ćemo reći predsedniku jeste da će Demokratska stranka ispuniti ono što je obećala biračima i građanima i ono što je Predsedništvo potvrdilo, a to je da neće ulaziti ni u kakvu koaliciju sa SNS, niti će naši poslanici podržavati bilo kakvu vladu u kojoj učestvuje ili je vodi SNS", kaže Aleksandra Jerkov iz DS.

Upravo izjašnjavanje o tome ko hoće, a ko ne u vladu Aleksandra Vučića od završetka izbora predmet je spora u koaliciji Čeda Boris Čanak. U ponedeljak će, ipak, zajedno pred predsednika.

"Za nas nije ključno pitanje većine, nego pitanje politike za koju će se opredeliti mandatar. Oko te politike treba graditi podršku koja će od Srbije napraviti drugačiju zemlju nego što je danas. Mi smo imali do sada previše puta Vlade koje su se formirale tako što se jurila većina, a ne tako što se tražila većina za jasnu politiku. Od Nikolića očekujem da ovoga puta povede računa o tome, nema pravu na još jednu grešku", kaže Čedomir Jovanović, lider LDP.

Ali ima pravo da izbegne odgovore na novinarska pitanja. Posle sahrane kneza Aleksandra Karađorđevića na Oplencu predsednik novinarima nije dao ni priliku da ga pitaju šta očekuje od onih s kojima će se konsultovati u ponedeljak.

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.