Mihajlović: Uvek raspravljamo, ali odluka je na Vučiću

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jan.2015, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Uvek raspravljamo, ali odluka je na Vučiću

Na sednici Glavnog odbora SNS, koja će biti održana u petak u beogradskom Sava centru, raspravljaće se između ostalog i o radu ministara iz redova stranke, uoči najavljene rekonstrukcije Vlade Srbije. Potpredsednica Vlade i SNS Zorana Mihajlović kaže za Danas da na sednicama GO uvek postoji tačka dnevnog reda u okviru koje se razgovara o radu državnih organa, ali da je nakon toga, što se tiče rada ministara, odluka na premijeru Aleksandru Vučiću.

Ona dodaje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da će se na sednici GO raspravljati i o aktuelnoj situaciji u zemlji i radu stranačkih organa, što su teme o kojima se standardno razgovara na tom stranačkom organu. Na pitanje Danasa šta će podrazumevati velike promene u sastavu GO koje je najavio Vučić, Mihajlovićeva odgovara da će članovi analizirati ko, kako i koliko radi, pa će na osnovu toga eventualno biti donete određene odluke.

Šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić kaže za Danas da će se promene odnositi upravo na sastav GO, imajući u vidu da to telo čine članovi izabrani po funkciji i oni imenovani na osnovu drugih merila kao što su ugled, ono što su dosad radili u stranci ili za Srbiju. Članovi po funkciji su predsednik i zamenik predsednika stranke, članovi Predsedništva, ministri, republički i pokrajinski poslanici, predsednici opština i gradonačelnici i drugi funkcioneri.

Tako da, kako dodaje Babić, promene će se odnositi samo na redove imenovanih članova, koje imenuje, na predlog predsednika SNS, Skupština stranke iz reda posebno zaslužnih članova na period od četiri godine. Glavni odbor SNS trenutno ima 400 članova, od kojih je polovina izabrana zbog funkcije, dok je drugu polovinu izabrao lider stranke. Poslednjom promenom Statuta SNS omogućeno je i povećanje broja članova, imajući u vidu da je predviđeno da „GO čine članovi po funkciji i 300 izabranih članova“.

„SNS je živ organizam u kojem je fluktuacija kadrova normalna i prirodna. Treba dati priliku članovima koji su se pokazali do sada da rade i da se dodatno angažuju“, napominje Babić.

Vučić je, podsetimo, na konferenciji za novinare posle sednice Predsedništva stranke u petak rekao da je dogovoreno da se za 1. mart raspišu izbori za opštinske i gradske odbore SNS, kao i da će doći do značajnih promena u Glavnom odboru stranke.

On je rekao da je na sednici Predsedništva bilo reči o zadacima koje SNS ima pred sobom, kao stranka koja mora da se ponaša najodgovornije, najozbiljnije, da pred građane izlazi sa činjenicama i istinom i da preduzima teške mere kako bi se zemlja izvukla iz krize u kojoj je, kako je rekao, ponajmanje krivicom SNS.

Poslednjih nekoliko meseci najavljivano je više stvari o kojima bi GO trebalo da raspravlja, ali je pitanje koliko će od toga doći na dnevni red u petak. Predsednik Skupštine grada Zaječara i poslanik SNS Saša Mirković najavio je da će zatražiti ostavku Radomira Nikolića, predsednika Izvršnog odbora partije i odskorašnjeg gradonačelnika Kragujevca. Naime, zbog duplih funkcija Nikolić je izjavio da su iz stranke isključeni Saša Mirković i zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković.

Ministar odbrane i potpredsednik stranke Bratislav Gašić nedavno je najavio za Danas da će stranački organi vrlo brzo raspravljati i o učešću poslanika naprednjaka Vladimira Đukanovića i Branislava Blažića u ulozi posmatrača na izborima u Donjecku, što se takođe još nije desilo.

Poslednja sednica GO održana je početkom avgusta kada su pozvani svi funkcioneri SNS koji imaju više funkcija da podnesu ostavke.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.