Mihajlović: Pokazali da može bržze

Izvor: B92, 18.Mar.2016, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Pokazali da može bržze

Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović, reagujući na izjavu Borisa Tadića o infrastrukturi, poručila je da je vlada pokazala da je moguće i brže i efikasnije.

"Toliko kasnimo, da ni sa izuzetnim rezultatima koje smo postigli u infrastrukturi, ne uspevamo još da nadoknadimo zaostatak koji smo zatekli. Ti repovi danas drže Srbiju ispod razvijenijih država. Te repove koje nam je ostavio Boris Tadić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << danas pokušavamo da isečemo. S tim repovima danas žive svi gradjani Srbije", poručuje Mihajlović.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, ona kaže da nije potreban svađalački ton da bi se demantovala izjava predsednika SDS-a.

Dovoljno je, kaže, samo ukazati mu na činjenice.

"Tadić je kao predsednik Saveta za infrastrukturu imao čitavih osam godina da sa tadašnjim resornim ministrom Milutinom Mrkonjićem izgradi Srbiju. Osam godina da završi autoputeve. Osam dugih godina da obnovi železničku mrežu. Osam godina da obnovi celu putnu infrastrukturu Srbije. Da li je to uradio? Nije!", konstatovala je potpredsednica vlade.

Kako kaže, ma šta pričao Tadić, činjenica je da je prošle godine Srbija dobila 91,1 kilometar izgrađenog autoputa, 190 kilometara saniranih puteva a da su planovi za ovu godinu još 90,7 kilometra autoputa i nastavak rehabilitacije 1.100 kilometara koju smo započeli prošle godine.

"Pokazali smo Tadiću da je moguće i brže i efikasnije", navela je Mihajlović.

Mihajlović je izjavila u Vranju da je u tom gradu više od 25 godina na vlasti SPS koja nema rezultate i dodala da ni za dve godine, nakon požara, nisu uspeli da obnove pozorište "Bora Stanković".

"Drago mi je da sam danas u Vranju, divni ljudi, divan grad, ali loša vlast. Htela sam da se vidimo u pozorištu Bora Stanković, koji je simbol ovog grada i Srbije, ali ta loša vlast, nažalost, nije u stanju dve godine da renovira pozorište i sram ih bilo zbog toga", rekla je Mihajlović na štandu SNS u Vranju.

Prema rečima Mihajlovićeve, gradonačelnik Vranja Zoran Antić danas tokom njene posete nije omogućio skup u sali opštine.

"Nema veze, možemo mi i ovde na ulici da poručimo nekoliko stvari. U Vranju oko 4.000 ljudi, u trećoj visinskoj zoni grada, još nema vodu i deca moraju da nose vodu u školu, a deponije su gde god se okrenete. Pozorište dve godine ne radi. Investitora nigde, kao ni posla", naglasila je ona.

Mihajlović je istakla da su rezultati SPS-a tokom 25 godina vladavine to da nema posla niti budućnosti u Vranju.

"Kada budete glasali 24. aprila razmišljate o rezultatima šta je premijer Aleksandar Vučić uradio, a šta Zoran Antić nije uradio za prethodne dve godine", navela je potpredsednica SNS.

Ona je istakla da je prošle godine bilo 1,7 milijardi evra stranih investicija u Srbiju i da je otvoreno 27 fabrika.

"U Vranju nema ničeg od toga, jer imamo lokalnu vlast koja neće da gradi za svoje građane. Hajde ujedinjeni zajedno da napavimo korak za našu budućnost", poručila je Mihajlović.

Ona je kazala da je kadidat SNS za gradonačelnika Vranja Slobodan Milenković koji će ako dobije poverenje da vodi grad morati da sredi pozorište, otvori nova radna mesta i da učini sve da se ovde živi bolje.

"Zaslužujete bolji i drugačiji zizvot, bolje sudstvo i dom zdravlja, vodovod i kanalizaciju u svim delovma grada. Zajedno možemo sve - da Vranje bude razvijeno kao i svaki drugi grad u Srbiji. Živela SNS, dajte vaše poverenje našoj listi Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", rekla je Mihajlović pred pred velikim brojem okupljenih Vranjanaca.

Mihajlović je tokom posete Pčinskom okrugu posetila i Sigurnu kuću u Vranjskoj banji.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zorana Mihajlović: Pokazali smo da može brže i efikasnije

Izvor: Danas, 18.Mar.2016

Nije potreban svađalački ton da bi se demantovala izjava predsednika Socijaldemokratske partije Borisa Tadića. Dovoljno je samo ukazati mu na činjenice...Tadić je kao predsednik Saveta za infrastrukturu imao čitavih osam godina da sa tadašnjim resornim ministrom Milutinom Mrkonjićemizgradi Srbiju...Osam...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.