Martinović: Nema imenovanja bez konsultacija sa Kancelarijom za KiM

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Dec.2016, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Martinović: Nema imenovanja bez konsultacija sa Kancelarijom za KiM

Imenovanje ministara u privremene institucije samouprave na Kosovu i Metohiji ne može da se vrši bez konsultacija sa Srpskom listom i Kancelarijom Vlade Srbije za KiM, izjavio je danas u Zvečanu šef poslaničke grupe SNS-a u Narodnoj skupštini Aleksandar Martinović.

Gostujući na televiziji Most povodom smenjivanja Ljubomira Marića sa funkcije ministra Vlade Kosova zaduženog za lokalnu samoupravu, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Martinović je kazao da je Marić "izuzetno dobro brinuo o interesima srpskog naroda na KiM".

"Smatramo da je Ljubomir Marić izuzetno kvalitetno radio svoj posao, u koordinaciji s Vladom Srbije, ali i da nije dobro da bilo koji Srbin u pokrajini prihvata bilo kakvu političku funkciju a da prethodno nije postignut apsolutni koncenzus unutar Srpske liste i da nije postignut dogovor oko kadrovskih rešena sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju", kazao je Martinović.

On je izrazio uverenje da će takva praksa biti prekinuta, ocenjujući da su kosmetskim Srbima u ovom trenutku "više od svega potrebni sloga, mudrost, jedinstvo i izuzetn dobra saradnja sa Vladom Srbije i Markom Đurićem kao njenim predstavnikom na Kosovu i Metohiji".

"Ako se sa takvom praksom bude nastavilo, to neće biti dobro za naš narod koji živi na KiM. Svaka druga politika koja vodi računa o isključivo ličnim ili interesima pojedinih grupa i partija a ne o interesima celokupnog srpskog naroda na KiM, nije dobra politika i mi je ne podržavamo", kazao je Martinović.

Odbori Srpske napredne stranke (SNS) sa Kosova i Metohije osudili su danas dogovore poslanika Srpske liste iz Pokreta socijalista sa kosovskim premijerom Isom Mustafom, koji su rezultirali smenom ministra Ljubomira Marića iz SNS-a i, kako su naveli u saopštenju, "instaliranjem kompromitovane, nekompetentne i Prištini lojalne osobe na tu funkciju".

U saopštenju SNS-a sa Kosova navodi se da je Marić svoj posao obavljao časno, pošteno i u stalnoj konsultaciji sa svojom državom i narodom.

"Pokrajinski poslanici iz redova Pokreta socijalista su, radeći iza leđa SNS koja uživa ubedljivo najveću podršku naših sunarodnika na Kosovu i Metohiji, za šaku albanskog novca prodali interese srpskog naroda i naneli nesagledivu štetu državnim i nacionalnim interesima", navodi se u saopštenju SNS-a.

Ministar administracije i lokalne samouprave u kosovskoj vladi Ljubomir Marić smenjen je u petak, 16. decembra, sa te funkcije a na njegovo mesto biće imenovana Mirjana Jevtić iz Pokreta socijalista, koja je do sada bila zamenik ministra rada i socijalnog osiguiranja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.