Marinović novi Poverenik za informacije od javnog značaja

Izvor: RTS, 26.Jul.2019, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marinović novi Poverenik za informacije od javnog značaja

Milan Marinović, koji je do sada obavljao funkciju vršioca dužnosti predsednika Prekršajnog suda u Beogradu, izabran je za novog Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.
Poslanici Skupštine Srbije prethodno su formalno potvrdili prestanak dužnosti Rodoljubu Šabiću, čiji je mandat istekao krajem prošle godine.

Marinovića je na tu funkciju kandidovao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poslanički klub Srpske napredne stranke.
U zvaničnoj biografiji Marinovića navodi se da je on kao sudija za prekršaje i sudija Prekršajnog suda od 1998. godine kontinuirano i neposredno štitio ljudska prava, te da je kao sudija Prekršajnog suda u Beogradu postupao u sudskim postupcima po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama i Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti.
Bio je član radne grupe koja je uradila Nacrt zakona o zaštiti uzbunjivača, a postupao je i po zahtevima za slobodan pristup informacijama od javnog značaja.
Marinović je ranije na sednici odbora naveo da je kao sudija sarađivao sa poverenikom, ali i postupao po njegovim prijavama.
Ocenio je tada da u praksi ima konfuzije, jer se nekada traži da se da previše informacija, a nekada da se ne daju ni one koji bi trebalo.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Milan Marinović novi Poverenik za informacije od javnog značaja

Izvor: B92, 26.Jul.2019

Beograd -- Milan Marinović izabran je danas za novog Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti...Marinović je do sada obavljao funkciju vršioca dužnosti predsednika Prekršajnog suda u Beogradu...Poslanici Skupštine Srbije prethodno su formalno potvrdili prestanak...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.