Milan Marinović novi Poverenik za informacije od javnog značaja

Milan Marinović izabran je danas za novog Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Izvor: Tanjug

Petak, 26.07.2019.

18:50

Milan Marinović novi Poverenik za informacije od javnog značaja
Ilustracija: Depositphotos/ia__64

Marinović je do sada obavljao funkciju vršioca dužnosti predsednika Prekršajnog suda u Beogradu.

Poslanici Skupštine Srbije prethodno su formalno potvrdili prestanak dužnosti Rodoljubu Šabiću, čiji je mandat istekao krajem prošle godine.

Marinovića je na tu funkciju kandidovao poslanički klub Srpske napredne stranke.

U zvaničnoj biografiji Marinovića navodi se da je on kao sudija za prekršaje i sudija Prekršajnog suda od 1998.godine kontinuirano i neposredno štitio ljudska prava, te da je kao sudija Prekršajnog suda u Beogradu postupao u sudskim postupcima po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama i Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti.

Bio je član radne grupe koja je uradila Nacrt zakona o zaštiti uzbunjivača, a postupao je i po zahtevima za slobodan pristup informacijama od javnog značaja.

Marinović je ranije na sednici odbora naveo da je kao sudija sarađivao sa poverenikom, ali i postupao po njegovim prijavama.

Ocenio je tada da u praksi ima konfuzije, jer se nekada traži da se da previše informacija, a nekada da se ne daju ni one koji bi trebalo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: