Maja Gojković ili Goran Knežević na čelu skupštine

Izvor: Večernje novosti, 21.Apr.2014, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maja Gojković ili Goran Knežević na čelu skupštine

NOVI predsednik Narodne skupštine biće potpredsednik SNS i bivši ministar poljoprivrede Goran Knežević ili član Predsedništva naprednjaka Maja Gojković - saznaju „Novosti“. Pošto se odustalo od ideje o rotirajućem predsedniku, odnosno smenjivanju šefa parlamenta svake godine, Knežević ili Gojkovićeva dobiće četvorogodišnji mandat. Zvanična odluka o budućem predsedniku parlamenta trebalo bi da bude >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << obelodanjena u utorak, kako bi poslanici u sredu mogli da nastave sednicu na kojoj se bira kompletno skupštinsko rukovodstvo. To je ujedno uvertira i za predstojeći vikend, kada se očekuje da zakletvu položi premijer i ministri. A već u utorak nastavljaju se formalni koraci u formiranju nove vlade, jer će lider naprednjaka Aleksandar Vučić u 14 časova od predsednika Srbije Tomislava Nikolića zvanično dobiti mandat za sastav svog tima. Kako je „Novostima“ potvrđeno iz više izvora, Vučić će kao mandatar u utorak imati još jednu rundu razgovora sa liderom socijalista Ivicom Dačićem. Aktuelni premijer tehničke vlade i dalje je najbliži mestu vicepremijera, ali je ostalo da se utanači hoće li ujedno voditi i resor odbrane ili diplomatiju.RANO ZA DRŽAVNE SEKRETARE SVM će predložiti državne sekretare u resorima privrede, poljoprivrede, infrastrukture, socijalnih pitanja i zdravstva. - Još je rano za konkretna imena, mada imamo dobre kandidate. Poznato je da se državni sekretari imenuju, otprilike, mesec dana po dolasku ministara - kaže nam Balint Pastor, član Predsedništva SVM. Tokom prazničnih dana trajale su neformalne konsultacije unutar stranačkih blokova, ali će kompletan spisak svih članova budućeg ministarskog tima lider naprednjaka obelodaniti u petak, na sednici Glavnog odbora SNS. U taboru SPS zato u ponedeljak nisu želeli da komentarišu ni spekulacije da se put Nemanjine sprema i njihov potpredsednik Dijana Vukomanović, koja bi mogla da bude ministar prosvete. „Boje“ socijalista u vladi trebalo bi da „brani“ i Aleksandar Antić, kao ministar saobraćaja. Mandat u Vladi gotovo sigurno nastaviće Rasim Ljajić, Zorana Mihajlović, Igor Mirović, Vanja Udovičić, Lazar Krstić, Aleksandar Vulin, Ivan Tasovac, kao i Nikola Selaković ako ne zauzme fotelju gradonačelnika Beograda. A Nebojša Stefanović, najverovatnije, preseliće se iz parlamenta u Nemanjinu, kao ministar policije ili odbrane. Mesto je rezervisano i za nekadašnjeg guvernera NBS Kori Udovički, koja će preuzeti neki od ekonomskih resora. Zabranjeno preuzimanje teksta, ili njegovih delova, bez odobrenja redakcije.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNS odlučila: Babić na čelu parlamenta

Izvor: Blic, 22.Apr.2014, 07:45

Dosadašnji šef poslaničke grupe SNS-a Zoran Babić ima najveće šanse da bude novi predsednik Skupštine Srbije. U konkurenciji sa Jadrankom Joksimović: Zoran Babić..Lider SNS Aleksandar Vučić po povratku sa službenog puta odlučiće ko će na funkciji šefa parlamenta naslediti Nebojšu Stefanovića....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.