SNS odlučila: Babić na čelu parlamenta

Izvor: Blic, 22.Apr.2014, 07:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS odlučila: Babić na čelu parlamenta

Dosadašnji šef poslaničke grupe SNS-a Zoran Babić ima najveće šanse da bude novi predsednik Skupštine Srbije. U konkurenciji sa Jadrankom Joksimović: Zoran Babić

Lider SNS Aleksandar Vučić po povratku sa službenog puta odlučiće ko će na funkciji šefa parlamenta naslediti Nebojšu Stefanovića. U igri su tri kandidata - dosadašnji predsednik poslaničke grupe naprednjaka Zoran Babić, poslanica Jadranka Joksimović i bivši ministar poljoprivrede Goran Knežević. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kako saznaje “Blic”, najbliži fotelji predsednika Skupštine u ovom trenutku je Babić, dok će, kako navodi naš izvor, Joksimovićeva verovatno biti šefica poslaničkog kluba SNS-a.

- Ta odluka nije konačna. Sve može da se preokrene u roku do 24 sata - upozorava sagovornik “Blica”.

Babić je inače na mestu predsednika poslaničke grupe SNS bio godinu dana, a u prošlom sazivu parlamenta predsedavao je i Administrativnom odboru. Joksimovićeva je, s druge strane, kadar od poverenja Aleksandra Vučića, a na listi naprednjaka za parlamentarne izbore bila je na visokom četvrtom mestu. Svoj predlog naprednjaci će u parlament dostaviti najverovatnije danas.

Predsednika Skupštine, inače, mogu da predlože sve političke partije koje su ušle u parlament, pod uslovom da taj predlog potpiše najmanje 30 poslanika. Kako je “Blicu” rekao Milan Korać, predsedavajući novog saziva Skupštine Srbije, do sada na njegovu adresu nije stigao nijedan predlog.

- Pismeni predlozi treba da stignu najkasnije u sredu do 10 časova, za kada je zakazana sednica Skupštine na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo. U ovom trenutku ništa više od toga se ne zna. Nije poznato ni koliko će biti potpredsednika - kaže Korać.

Naprednjaci su inače odustali od svog predloga da se prvi čovek parlamenta bira na svakih godinu dana. Ideja je bila da se na toj funkciji smenjuju predstavnici četiri najveće stranke koje su ušle u Skupštinu. Taj predlog nisu podržale opozicione stranke, kao ni Savez vojvođanskih Mađara, koje smatraju da bi time bila oslabljena funkcija predsednika parlamenta.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Neće biti sednica parlamenta bez 84 poslanika

Izvor: Press, 22.Apr.2014

Prema navodima lista, ovo će biti jedna od novina koje će doneti promena Poslovnika, a naprednjaci planiraju da vrlo brzo nakon izbora budućeg ministarskog tima formiraju i radnu grupu koja će izmeniti najvažniji skupštinski akt... Zoran Babić, šef poslaničke grupe SNS u prethodnom sazivu,...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.