Maja Gojković na čelu skupštine

Izvor: Večernje novosti, 22.Apr.2014, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maja Gojković na čelu skupštine

Članica predsedništva naprednjaka Maja Gojković biće predsednik Narodne skupštine Srbije, saznaju Novosti u vrhu SNS.Prema našim informacijama rukovodstvo najjače partije u državi prelomilo je da parlamentarni "gong" prepusti nekadašnjoj gradonačelnici Novog Sada, dok će potpredsednik partije Goran Knežević, koji je bio u najužem krugu kandidata za šefa Skupštine biti jedan od Vučićevih aduta u budućoj vojvođanskoj vlasti, gde se najverovatnije krajem godine očekuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << vanredni izbori.Zvanična odluka o budućem predsedniku parlamenta trebalo bi da bude obelodanjena u utorak, kako bi poslanici u sredu mogli da nastave sednicu na kojoj se bira kompletno skupštinsko rukovodstvo. To je ujedno uvertira i za predstojeći vikend, kada se očekuje da zakletvu položi premijer i ministri. A već u utorak nastavljaju se formalni koraci u formiranju nove vlade, jer će lider naprednjaka Aleksandar Vučić u 14 časova od predsednika Srbije Tomislava Nikolića zvanično dobiti mandat za sastav svog tima. Kako je „Novostima“ potvrđeno iz više izvora, Vučić će kao mandatar u utorak imati još jednu rundu razgovora sa liderom socijalista Ivicom Dačićem. Aktuelni premijer tehničke vlade i dalje je najbliži mestu vicepremijera, ali je ostalo da se utanači hoće li ujedno voditi i resor odbrane ili diplomatiju.RANO ZA DRŽAVNE SEKRETARE SVM će predložiti državne sekretare u resorima privrede, poljoprivrede, infrastrukture, socijalnih pitanja i zdravstva. - Još je rano za konkretna imena, mada imamo dobre kandidate. Poznato je da se državni sekretari imenuju, otprilike, mesec dana po dolasku ministara - kaže nam Balint Pastor, član Predsedništva SVM. Tokom prazničnih dana trajale su neformalne konsultacije unutar stranačkih blokova, ali će kompletan spisak svih članova budućeg ministarskog tima lider naprednjaka obelodaniti u petak, na sednici Glavnog odbora SNS. U taboru SPS zato u ponedeljak nisu želeli da komentarišu ni spekulacije da se put Nemanjine sprema i njihov potpredsednik Dijana Vukomanović, koja bi mogla da bude ministar prosvete. „Boje“ socijalista u vladi trebalo bi da „brani“ i Aleksandar Antić, kao ministar saobraćaja. Mandat u Vladi gotovo sigurno nastaviće Rasim Ljajić, Zorana Mihajlović, Igor Mirović, Vanja Udovičić, Lazar Krstić, Aleksandar Vulin, Ivan Tasovac, kao i Nikola Selaković ako ne zauzme fotelju gradonačelnika Beograda. A Nebojša Stefanović, najverovatnije, preseliće se iz parlamenta u Nemanjinu, kao ministar policije ili odbrane. Mesto je rezervisano i za nekadašnjeg guvernera NBS Kori Udovički, koja će preuzeti neki od ekonomskih resora. Zabranjeno preuzimanje teksta, ili njegovih delova, bez odobrenja redakcije.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trojica nasleđuju Koštunicu

Izvor: Večernje novosti, 22.Apr.2014

UMESTO novog lidera, velike su šanse da Demokratsku stranku Srbije od juna vodi tročlano predsedništvo - saznaju „Novosti“. Naime, prema našim informacijama, tada će biti održana vanredna izborna skupština DSS, ali se Aleksandar Popović, privremeni naslednik Vojislava Koštunice na čelu...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.