Izvor: RTS, 18.Okt.2021, 19:48

Kako stranke čitaju rezultate izbora u Mionici i Negotinu

Na lokalnim izborima u Mionici i Negotinu Srpska napredna stranka ostvarila je ubedljivu pobedu. U Mionici, u koaliciji sa PUPS-om, naprednjaci su dobili 71,44 odsto glasova, a u Negotinu, sa Socijalistima, 75 odsto glasova izašlih birača.
Iako je izlaznost u Mionici gotovo dvostruko veća nego u Negotinu - 71 prema 39 odsto, rezultat Srpske napredne stranke u oba mesta je gotovo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << isti - više od 70 odsto glasova izašlih birača.

U Mionici, u odnosu na prethodne izbore pre 4 godine, osvojili su 4,4 odsto više glasova, u Negotinu 6,5 odsto.
"Ovo jeste velika pobeda za nas. Ovo je veliko priznanje predsedniku naše stranke Aleksandru Vučiću čija politika rezultata i rada se prepoznaje, daje rezultate. Ljudi to nagrađuju poverenjem", smatra predsednik IO SNS Darko Glišić.
U opštinskom paralamentu Mionice SNS će imati 31 mandat, socijalisti i srpski radikali 4, a po dva odbornička mestra pripala su Slobodnim građanima Mionice i Koaliciji NADA.
"Srpska napredna stranka je pokazala da je stub razvoja naše opštine, da je stub države Srbije i da je kičma Vlade Republike Srbije. Dakle, nećemo stati, radimo dalje, razvijamo našu Mionicu", poručuje kandidat za predsednika Opštine Mionica Boban Janković.
I Socijalisti su zadovoljni ostvarenim rezultatom. Ocenjuju da su učvrstili biračko telo i još jednom dokazali da je rejting partije dvocifren i stabilan. Zadovoljni su i u Koaliciji NADA, posebno činjenicom da su se monarhisti odazvali da podrže njihovu listu.
U opštinskom parlamentu Negotina naprednjaci će imati 38 mandata.
"Koliko je ovo velika pobeda govori činjenica da u odnosu na protekle lokalne izbore pre 4 godine, nažalost, imamo 2.000 birača manje u biračkom spisku, a da smo i pored toga uzeli 554 glasa više u odnosu na prethodne lokalne izbore", objašnjava Vladimir Veličković iz negotinskog SNS-a.
Jedno mesto u negotinskom parlemntu pripalo je Zelenima Srbije. Narodna stranka Vuka Jeremića, sa 6 osvojenih poslaničkih mesta, uložila je prigovor Opštinskoj izbornoj komisiji na neregularnost na pojedinim biračkim mestima.
"Sagledaćemo sve ove radnje koje su se desile u toku ovih izbora, stavićemo ih na papir, bilo da ćemo mi da se dogovaramo u stranci, bilo da će naše rukovodstvo razgovarati sa koalicionim partnerima, i sa međunarodnim organizacijama i institucijama i onda ćemo nakon toga doneti odluku da li ima svrhe uopšte izlaziti na republičke izbore, predsedničke ili beogradske", ističe Krsta Stanković Njenjulović iz Narodne stranke.
O prigovoru Narodne stranke na tok glasanja u Negotinu, Opštinska izborna komisija još se nije oglasila.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Izlaznost na izborima

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Božović: U prirodi je stvari da talas ogromne podrške mora da se strovali

Izvor: Danas, 19.Okt.2021, 16:25

Svojevremeno sam za Slobodana Miloševića rekao da onaj koji želi sve, izgubiće sve. U prirodi stvari je da taj talas ogromne podrške mora negde da se strovali, da nestane i prestane. To je stara priča, to je u logici stvari. Ima to nešto neprirodno tu što mora da stane, kada se priroda i normalnost...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.