KRIZA U KOALICIJI: Naprednjaci optužuju SPS za izdaju!

Izvor: Telegraf.rs, 13.Jan.2015, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRIZA U KOALICIJI: Naprednjaci optužuju SPS za izdaju!

Tenzije između SPS-a i SNS-a rastu, naprednjaci se osećaju izdato od strane socijalista, za koje kažu da nedovoljno podržavaju premijera Srbije i Vladu

Odnosi koalicionih partnera, naprednjaka i socijalista, ponovo su na tankom ledu, o čemu svedoči i izjava ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da SPS ne podržava dovoljno Vladu i premijera Aleksandra Vučića.

- Već sam upozoravao premijera Vučića da će, kad do toga dođe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << ostati sam i u takvim borbama neće imati podršku koalicionih partnera. Pokazalo se da sam bio u pravu. Evidentno je da niko iz SPS ne želi da brani stav Vlade Srbije – rekao je ministar policije i potpredsednik SNS-a, kritikujući SPS što nije branio premijera Vučića posle duela s potparolkom Evropske komisije Majom Kocijančić o ispravnosti tendera za ispumpavanje vode iz “Tamnave”.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

STEFANOVIĆ OSUO PALJBU PO SPS-u: Više puta sam upozoravao Vučića da ga niko od socijalista neće braniti!

Ministri iz SNS-a su nakon Stevanovićevih zamerki izrazili svoje nezadovoljstvo u vezi s podrškom i lojalnošću socijalista. Bratislav Gašić kaže da “ako smo tim, onda svi moramo da se ponašamo tako”

S njegovim rečima slažu se i Jadranka Joksimović, Zorana Mihajlović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

- Svi treba da budu jedinstveni. Ovde se radi o rečima premijera Aleksandra Vučića i EU bi trebalo da bude ponosna na takvog premijera i da ga što pre pozove u svoju porodicu – poručuje Lončar.

FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Ovo nije prvi put da dolazi do nesuglasica između SNS-a i SPS-a, ali su ih ranije prevazilazili. Nedavno je ministarka bez portfelja zadužena za evrointegracije Jadranka Joksimović izgrdila Ivicu Dačića povodom njegove izjave da bi podela Kosova bilo jedno od boljih rešenja i da bi to bilo u interesu i Srba i Albanaca i naglasila da je ministar spoljnih poslova “izneo stranačke stavove o važnim državnim pitanjima koji nisu u skladu sa zvaničnom državnom politikom Srbije” i okarakterisala to njegovo ponašanje kao “neuputno”.

MINISTARKA “IZGRDILA” DAČIĆA ZBOG KOSOVA: On je u sukobu s politikom Vlade Srbije!

Takođe, u junu prošle godine, premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije Ivica Dačić mora sam sa sobom da odluči da li će njegov SPS biti deo vladajuće koalicije ili će preći u opoziciju.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

VUČIĆ OŠTRO KRITIKOVAO DAČIĆA: Ivice izaberi vlast ili opoziciju!

Premijer Srbije najavio je ozbiljne rekonstrukcije u Vladi u aprilu. On je na sednici Predsedništva stranke apelovao na svoje ministre da se ujedine, “jer trebaju Srbiji”.

Vučić: Prevaziđite svađe, ujedinimo se jer trebamo Srbiji! (FOTO)

Ostaje nam da vidimo da li će nakon velikih aprilskih promena doći do prekonponovanja političkih snaga u koaliciji i da li će neko iz SPS-a “leteti” iz Vlade.

(Telegraf.rs)
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.