KARIĆ SVAĐA NIKOLIĆA I KOŠTUNICU

Izvor: Kurir, 20.Sep.2010, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KARIĆ SVAĐA NIKOLIĆA I KOŠTUNICU

BEOGRAD - Bogoljub Karić svađa Tomislava Nikolića i Vojislava Koštunicu! Uoči današnjih pregovora između SNS i DSS o daljoj saradnji, pored Kosova i EU, pojavilo se i treće pitanje koje duboko deli ove dve stranke. Pokret Snaga Srbije, s kojim naprednjaci žele koalicioni dogovor, sporan je za DSS zbog toga što je protiv njegovog lidera od pre dva dana podignuta optužnica.

BEOGRAD >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << - Bogoljub Karić svađa Tomislava Nikolića i Vojislava Koštunicu!

Uoči današnjih pregovora između SNS i DSS o daljoj saradnji, pored Kosova i EU, pojavilo se i treće pitanje koje duboko deli ove dve stranke. Pokret Snaga Srbije, s kojim naprednjaci žele koalicioni dogovor, sporan je za DSS zbog toga što je protiv njegovog lidera od pre dva dana podignuta optužnica.

Dvojica potpredsednika Koštuničine stranke Slobodan Samardžić i Miroslav Petković uporno ponavljaju da razlike između SNS i DSS nisu male, pogotovo ako se Karić uzme u obzir.

- Za nas je neprihvatljivo da deo opozicionog bloka bude stranka čiji je lider na poternici i u bekstvu - kategoričan je Petković.

S druge strane, zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić preko Kurira poručuje svim dušebrižnicima da ne brinu i da će dve partije naći način da se dogovore o svemu, pa i o Kariću.

- Molim vas, prepustite nama razgovore s DSS, razgovaraćemo o svemu potpuno otvoreno. Na šta su oni spremni, a na šta nisu, to ostavite nama - poručuje Vučić i podseća da su optužnice protiv Karića zajedno podizali i DSS i DS.

Portparol DS Jelena Trivan smatra da je pitanje morala obećati da će Bogoljubu Kariću biti dozvoljeno da se brani sa slobode.

- Na takav način šalje se poruka svima koji beže od zakona da će ih SNS zaštititi ako dođe na vlast - primećuje Trivanova.

Sandra Mališić

Ilić: PSS vodi Milanka

Lider Nove Srbije Velimir Ilić nije ni upoznat sa činjenicom da su u SNS razgovarali s PSS.

- Koliko znam, tu stranku vodi Milanka Karić, a ona nije na optužnici. Tu treba razgraničiti politički i privredni deo - smatra Ilić.

SRS: Zna se koga štiti SNS

Elenu Božić-Talijan iz SRS uopšte ne interesuje s kim pregovaraju Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić.

- Svima je već poznato koga štiti Vučić, pa me razgovor sa strankom Bogoljuba Karića uopšte ne iznenađuje - kaže Božić.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Bogoljub Karić,   Tomislav Nikolić

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.