Jovičić: DS pokušava da uspori razvoj Beograda i Srbije

Izvor: RTS, 15.Okt.2015, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovičić: DS pokušava da uspori razvoj Beograda i Srbije

Funkcioner SNS Aleksandar Jovičić odbacio je kritike demokrata u vezi sa projektom "Beograd na vodi", istakavši da iza toga stoji želja da se prikupi nekoliko sitnih političkih poena.
Jovičić je, reagujući na prethodno iznete stavove poslanika DS Balše Božovića, ocenio i da ta stranka na svaki način pokušava da uspori razvoj Beograda i Srbije."To je bilo u njihovom maniru, dok su vodili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Beograd, a danas se trude da to urade iz pozicije opozicije", rekao je Jovičić.
Prema njegovim rečima, DS na svaki mogući način pokušava da zloupotrebi dobar ugovor za Grad Beograd i za Srbiju, prenosi Tanjug.
On je naveo i da sve svetske metropole, počesvši od Njujorka, menjaju urbanističke planove, objašnjavajuhci da se to radi kako bi se omogućio nesmetani razvoj.
Jovičić je kao primer naveo i izgradnju metroa u Beogradu, koji bi prošao u blizini lokacije na kojoj se gradi Beograd na vodi, istakavši da SNS sva svoja obećanja vezana za velike projekte ispunjava.
On je podsetio da je ugovor o Beogradu na vodi bio dostupan javnosti i preko brojnih portala, kao i da je taj projekat izuzetno značajan za razvoj domaće građevinske industrije.
Jovičić je dodao da kritike DS-a dolaze i zbog nedostatka ideologije i velikih trvenja u toj stranci, aludirajući na nedavno objavljeni program potpredsednika DS Borislava Stefanovića.
Jovičić je DS-u poručio da će naprednjaci nastaviti da rade na razvoju, a da njima prepuštaju da se i dalje bave spinovanjem.
Božović je ranije danas rekao da se izjavom gradonačelnika da postoji mogućnost revizije projekta "Beograda na vodi" i da se o tome razgovara sa investitorom, potvrđuje ono što su tvrdi do sada - da se propisi u Srbiji prilagođavaju investitoru.
"SNS nakon 'Beograda na vodi', koji je paravan za pljačku i prevara veka, više nema nikakvo pravo da vodi Beograd i zahtevamo da nakon priznanja da je srpsko zakonodavstvo u funkciji investitora, da se u što hitnijem roku raspišu vanredni izbori u Beogradu", rekao je Božović.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.