Izborna skupština SNS između 21. i 24. oktobra; Vučević: Vučić ima moralnu obavezu da prihvati kandidaturu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Sep.2021, 08:20

Izborna skupština SNS između 21. i 24. oktobra; Vučević: Vučić ima moralnu obavezu da prihvati kandidaturu

Izborna skupština SNS biće održana u periodu od 21. do 24. oktobra, saopštio je danas potpredsednik SNS Miloš Vučević, posle sednice Glavnog odbora stranke.

On je novinarima rekao da će izbornu skupštinu činiti 4.000 delegata kao i da se nakon izborne skupštine u najvišim stranačkim organima očekuju nova lica.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Doneta je, kazao je, i odluka o utvrđivanju broja delegata iz svih opštinskih i gradskih odbora SNS na teritoriji Srbije.

Predsedništvo SNS, kazao je Vučević, biće zaduženo da tehnički pripremi i sprovede sve radnje u periodu do održavanja kongresa.

Vučević je rekao da je bilo predloga da se odloži izbor predsednika stranke do maja sledeće godine, odnosno da se predsednik ne bira na sledećem kongresu, već posle predstojećih predsedničkih izbora.

"Želimo da izborne radnje krenu od mesnih i opštinskih odbora i da naši članovi u tim odborima mogu da kandiduju ljude, da otvoreno o tome razgovaraju, iznesu svoje mišljenje i kažu ko po njima treba da bude u glavnom odboru, u Predsedništvu, da kandiduju ljude za najvažnije funkcije u stranci", naveo je.

Istakao je da je cilj da se pokaže demokratičnost SNS u punom kapacitetu.

"Mi smo veoma ponosni na to jer smo mi primer svim drugim strankama kako se organizuju svi unutarstranački procesi i kako se gaji kultura različitih stavova", rekao je Vučević.

Potpredsednik SNS izjavio je da ogromna većina članstva te stranke očekuje da Aleksandar Vučić nastavi da je vodi, kao i da je njegova moralna obaveza da prihvati kandidaturu za predsednika Republike.

"Ima moralnu obavezu prema pristojnoj Srbiji, prema svim građanima koji žele da vide Srbiju kao modernu, pristojnu državu koja se razvija, napreduje, pobeđuje, poštuje sve svoje i građane i susede, ali koja ne da na sebe", rekao je Vučević novinarima nakon sednice Glavnog odbora SNS.

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučević je podsetio da je Vučić više puta ponovio da ima "ozbiljnu zadršku" da li da se ponovo kandiduje za predsednika stranke.

"Verujem da svi koji sada stojimo pred vama nemamo dilemu da bi on trebalo to da uradi i očekujemo to od njega, ali očigledno kod njega postoji zadrška po tom pitanju", rekao je Vučević.

Naveo je da je na sednici bilo različitih stavova po tom pitanju - predloga da se odloži izbor predsednika stranke, ali i onih koji su mišljenja da treba odmah izabrati predsednika stranke na predstojećoj izbornoj skupštini SNS.

"Nije doneta odluka. Čućemo svi kakav je stav predsednika Vučića o tome", dodao je Vučević.


Pogledaj vesti o: Beogradska Arena

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Glavni odbor SNS danas o pripremama za Skupštinu

Izvor: Blic, 18.Sep.2021

Srpska napredna stranka održaće danas sednicu Glavnog odbora u beogradskoj Kombank dvorani.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.