Izvor: Luftika.rs, 29.Okt.2020, 15:22

Imamo i prvog preletača, pokrajinska poslanica izdržala sat vremena u opoziciji

Samo sat vremena nakon što je saopšten nov sastav Pokrajinske vlade, poslanica Nada Ševo prešla je u Srpsku naprednu stranku. Ševo je 42-godišnja pravnica iz Novog Sada, a na izborima nastupila na listi koalicije Metla odnosno Demokratske stranke Srbije, sa programskim načelom borbe protiv korupcije. I pala je na nultoj stepenici.
Nada Ševo je sasda postala deo poslaničke grupe “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje” >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << i svojim dojučerašnjim kolegama izbila minimum za formiranje poslaničke grupe. “Metla 2020” ovim nema poslaničku grupu.
Ona je sledila primer Maje Gojković, Aleksandra Martinovića, Branislava Nedomovića, Nenada Čanka… Pardon, Nenad Čanak nije formalno u SNS.
Kako je medijima poručio poslanik ispred DSS u Skupštini Vojvodine Branislav Ristivojević, ovaj prelet dogodio se naprasno i nije jasno da li je i čime ova poslanica bila nezadovoljna, javlja novinarka Radija 021 Gorica Nikolin.
– Na stranu što je između dve sednice, vladajuća većina i konkretno SNS od skupštine napravila pijacu. Pre neki dan jedna od poslanica iz našeg poslaničkog kluba Nada Ševo naprasno nas je napustila, ali istog dana otišla u poslanički klub Srpske napredne stranke. Pomislio sam da je nečim nezadovoljna, pa bih voleo to i da čujem. Ona je iskoristila priliku i odmah prešla kod naprednjaka. Stavili smo je na listu jer smo imali poverenja u njene kvalitete, ali pre svega u njen karakter. Međutim, kako kaže narodna izreka, poštene ljude je lako prevariti. Na čast gospođi i SNS koja je već na ovoj sednici demonstrirala manir kupovanja poslanika i preletanja”, naveo je Ristivojević.
On je rekao da će DSS biti “verovatno jedina opozicija u parlamentu” i dodao da se formira većina vrlo slična staroj.
– Najveća žalost od svega je što mi ne možemo o tome, kao poslanici, da saznamo ništa preko zvaničnih kanala i tokova. Evo vi, kao novinari, saznali ste pre nas sastav nove Pokrajinske vlade – kaže on.
Ristivojević objašnjava da je ekstremno neuobičajeno i u potpunosti van standarda bilo koje parlamentarne prakse da poslanici ne znaju sadržaj one tačke dnevnog reda o kojoj treba da raspravljaju.
– Moraću vas novinare da pitam ko su kandidati za pokrajinske sekretare. Na stranu što nismo ni ekspoze mandatara dobili ranije pa da možemo da se spremimo za raspravu, imena da dobijemo. Ako je ovakva već druga sednica, kako će da izgledaju naredne četiri godine”, pitao je Ristivojević.
Ko su gospođe Vulin i Vučić, uticajne drugarice Jovane Joksimović?

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.