Izvor: RTV 5, 12.Jul.2012, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradsku vladu u Nišu sastavili SNS, URS, SPS i DSS (video)

Niška skupština je odlučila: gradom će u naredne četiri godine upravljati Srpska napredna stranka, Ujedinjeni regioni, Socijalistička partija i Demokratska stranka Srbije. Konstitutivno zasedanje otvorila je najstarija odbornica Lela Stanković iz Partije ujedinjenih penzionera Srbije. Nakon verifikacije mandata i prvog glasanja, na mestu predsedavajućeg Stankovićevu je zamenio socijalista Mile Ilić.
“Mi u skupštini imamo dvotrećinsku većinu i to bi trebalo da obezbedi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << stabilnost za Niš“, kaže Mile Ilić, predsednik  Skupštine Grada.
Zoran Perišić, prvi čovek niških naprednjaka izabran je za novog gradonačelnika Niša. Iako je njegova stranka do izbora oštro kritikovala rad i politiku sadašnjih koalicionih partnera, Perišić kaže da je prethodna vlast Grad Niš postavila na zdravu razvojnu osnovu.

“Ne počinjemo od nule, to je važno. Niš više nije kasaba, situacija je mnogo bolja nego 2008. godine.”
Ukupno 9 mesta u Veću grada Niša, na raven časti podelili su SNS, URS i SPS. Socijalisti su dobili i mesto sekretara skupštine, dok je pozicija zamenika predsednika parlamenta pripala Ujedinjenim regionima. U novom skupštinskom najjača opoziciona partija u Nišu je Demokratska stranka.
“Pregovori su trajali predugo i mnoge stvari u gradu stoje. Ja se nadam da će nova gradska vlada već sutra preuzeti dužnost, kako bi moglo da se krene sa rešavanjem problema.”, kaže Miloš Simonović, preds. GO DS.
Društvo u opoziciji demokratama će praviti jedino Liberalno demokratska partija, koja je na konstitutivnom zasedanju uložila i prvi prigovor zbog toga što u niškom Gradskom veću nema ni jedne predstavnice lepšeg pola.

Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Zoran Stanković

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.