Gojković: DS prirodan partner NP

Izvor: B92, 22.Jun.2012, 00:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojković: DS prirodan partner NP

Beograd -- Predsednica Narodne partije Maja Gojković u intervjuu za "Danas" poručuje da je Demokratska stranka "prirodni partner" stranke koju vodi.

Ona je najavila da pri formiranju nove vladajuće koalicije NP sigurno neće podržati Srpsku naprednu stranku, pa i u slučaju da to urade Ujedinjeni regioni Srbije, Mlađan Dinkić lično i njegova G17 plus.

"U protekloj izbornoj kampanji koalicija s kojom smo nastupili na republičkim izborima kao lajtmotiv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ponavljala je da je naš zajednički prirodni partner DS, podržali smo i predsedničkog kandidata demokrata u drugom krugu izbora, i prirodno je da nastavimo saradnju podržavajući vladu okupljenu oko mandatara Borisa Tadića. NP se složila s Tadićem da Vlada Srbije mora biti manja, štedljiva i efikasna, sastavljena od sposobnih ljudi koji neće podmetati jedni drugima nogu, niti biti solo igrači koji umišljaju da čitava predstava zavisi od njih, već pravi timski igrači. S druge strane, oko SNS je okupljena široka koalicija i treba vremena da Srbija vidi ko su, šta su i kojim putem žele da vode zemlju. Prve nespretne izjave njihovih čelnika istiskuju Srbiju s mesta lidera u regionu, to nas brine i nema potrebe da im budemo saučesnici", kaže Gojkovićeva za "Danas".

Upitana ko snosi najveću odgovornost za to što ni mesec i po nakon izbora Srbija nema vladu, odgovorila je : "NP svakako ne snosi tu odgovornost, dovoljno smo svesni svoje veličine da pružimo ruku onoj strani koja je to tražila i da je ne povlačimo kada je najteže. Odgovornost je na svim strankama kojima je važnija njihova partija od Srbije, broj ministarskih mesta koje će tražiti od broja problema koji stoje pred Srbijom i koliko njih mogu da reše dobrim personalnim rešenjima koje bi ponudili mandataru za novu, hrabru, timsku vladu. Ovo ne treba da bude igra prestola, već borba za ekonomski spas Srbije. Prepoznaće vaši čitaoci za koga mislim da je kriv što nemamo vladu".

Ona je navela i nije sigurna da li će G17 plus podržati vladu koju će voditi mandatar iz SNS, ističući da su čelnici te stranke davali pomirljive izjave na tu temu u zadnje vreme.
Pogledaj vesti o: Ujedinjeni Regioni Srbije,   Mlađan Dinkić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.