GO SNS: Neka Novaković vrati 4,5 miliona evra da GSP podigne plate vozačima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Feb.2022, 17:45

GO SNS: Neka Novaković vrati 4,5 miliona evra da GSP podigne plate vozačima

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu pozvao je danas Borislava Novakovića da vrati 4,5 miliona evra da bi GSP mogao da podigne plate vozačima.

"U panici i strahu od neminovnog poraza na izborima 3. aprila, Borislav Novaković je prinuđen da, u skladu sa svojim starim navikama i praksom, politiku vodi prevarama, bestidnim lažima i izmišljotinama. Novosađani od Novakovića već 25 godina ne očekuju nijednu jedinu poštenu reč, niti aktivnost. Oni znaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je on okoreli korupcionaš, koji želi da se po svaku cenu ponovo udene u neko državno preduzeće, gde bi nesmetano mogao da prima platu 10 godina, a da ništa ne radi. Uprkos tome, političar s najdebljim krivičnim dosijeom u istoriji grada drznuo se da Miloša Vučevića optuži da ne brine o interesu građana", navodi se u saopštenju GO SNS u kojem se dalje dodaje:

"Nije Miloš Vučević hapšen više puta. Niti je Miloš Vučević procesuiran u Specijalnom sudu. Niti mu je suđeno u prekršajnom postupku. Niti je Miloš Vučević omogućio bilo kom investitoru da avansno dobije i potom ukrade 4,5 miliona evra za radove koje nikad nije izveo. Niti je s investitorima dogovarao i realizovao nezakonitu prenamenu građevinskih parcela. Miloš Vučević nije primao platu za posao na koji nije dolazio, niti je lagao policiju, tužilaštvo i pravosudne organe da je lažno bolestan, da bi izbegao da se protiv njega vodi sudski postupak zbog kriminalnih aktivnosti.

Sve to je radio Novaković. I svi Novosađani vreme kada je Novaković bio na vlasti pamte kao najgore u istoriji grada. Kao vreme u kom u komunalni sistem grada i javna preduzeća ništa nije ulagano, nego su samo sprovođena najbesprizornija pljačka i čerupanje.

U vreme Miloša Vučevića kupljeno je 137, a u toku je kupovina još 10 elektro autobusa. Dakle, obezbeđeno je 147 potpuno novih autobusa, izgrađene su nove radionice za održavanje voznog parka. Nova autobuska stajališta. Nove ulice, novi bulevari. Škole, vrtići, domovi zdravlja, nova bolnica. Zahvaljujući reformskoj politici SNS-a, javna preduzeća su prestala da posluju s enormnim gubicima, kako je to bilo u Novakovićevo vreme i počela su da posluju pozitivno. Budžet je duplo veći nego u vreme kada je Novaković bio na vlasti, a plate svih zaposlenih redovno se usklađuju i obezbeđeno je nesmetano funkcionisanje kompletnog javnog i komunalnog sistema grada.

SNS poziva Novakovića da prestane da se sakriva iza pravnih trikova i neka vrati pare koje su njegovom krivicom nestale na gradnji Bulevara Evrope i neka vrati novac koji je primao kao platu, a nije dolazio na posao. Neka prestane da se sakriva iza pravosuđa koje je rekonstruisala njegova tadašnja stranke i instituta ne bis in idem, nego neka dopusti da se protiv njega vodi pošten sudski postupak. Ako je pošten neka dopusti da se utvrdi da li je on zaista odgovoran za prebacivanje ogromnog novca s računa tadašnjeg Zavoda za izgradnju grada, i da li je novac nestao u periodu dok je on bio direktor. Umesto toga, on je zloupotrebom etičkih, pravnih i ljudskih principa iskoristio pravnu mogućnost i izbegao suđenje. Izbegao je da Novosađanima položi račune i odgovori na pitanje gde su pare? I da li je imao nešto sa nestankom para s računa izvođača, kom je mimo zakona avansno isplatio 100 odsto iznosa za radove, na osnovu nesolidnih bankarskih garancija. Novaković je Novosađanima ostao dužan odgovor da li je prekršajni postupak protiv njega vođen samo da bi izbegao krivičnu odgovornost i da ne bi morao da vrati pare Novosađana, koje je kriminalnim vođenjem Zavoda za izgradnju grada prebacio u privatne džepove.

SNS zna odgovore. A znaju ih i građani Novog Sada. Isto kao što znaju da će stranka Bore Novaković na izborima biti prezrena, a on završiti u limbu političkog gubitništva, bez mogućnosti da ikada više Novi Sad i Novosađane ošteti za jedan jedini dinar", zaključuje se u saopštenju.

Nije u planu "betonizacija" Šodoša

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu odbacio je tvrdnje opozicije da će se Generalnim urbanističkim planom sprovesti "betonizacija Šodoša" i saopštio da će zelenilo na Kameničkoj adi, planiranim radovima, dodatno biti obogaćeno novim sadnicama i travnjacima.

U saopštenju se navodi da je članica novosadskog odbora Stranke slobode i pravde Marica Puškaš izjavila da je "betonizacija Šodroša, močvarnog staništa pod trećim stepenom zaštite, gotovo sasvim izvesna, jer je predviđena i Generalnim urbanističkim planom, koji samo što nije ozvaničen", što Gradski odbor SNS-a ocenjuje kao neistinu i način borbe opozicionih stranaka i "ekologa" u političkoj kampanji.

"Gradska vlast ne samo da ne namerava da sprovede „betonizaciju“ Šodroša, već da zadrži 55 hektara štićenog područja na Kameničkoj adi, što bi sa 90 hektara na Kameničkoj adi iznosilo ukupno 145 hektara zelenila", poručili su iz Gradskog odbora SNS u Novom Sadu.

Prema njihovim rečima zelenilo se neće uništavati planiranim radovima, već će ono biti dodatno obogaćeno novim sadnicama i travnjacima.

Takođe, na istom području planirana je i gradnja novog, četvrtog novosadskog mosta, koji će znatno rasteretiti saobraćaj na postojeća tri i olakšati prilaz Fruškoj Gori sa limanskih saobraćajnica, navedeno je u saopštenju.

Novi Sad će, prema predlogu novog GUP-a dobiti i novu, savremenu veslačku stazu, gde će se steći uslovi za održavanje najvećih svetskih nadmetanja u sportu po kome su Novi Sad i Srbija tradicionalno uspešni.

Gradski odbor SNS-a je podsetio da su nedavno održane tri javne rasprave na Spensu, na kojima su svi građani mogli da se uvere u sve ono što se planira, kako na području oko Dunava, tako i na celoj teritoriji Novog Sada.

Nedavno je održana i prezentacija GUP-a u Mesnoj zajednici na Limanu 4, a uskoro će i u ostalim mesnim zajednicama na teritoriji opštine, najavili su iz Gradskog odbora.

Gradski odbor Srpske napredne stranke pozivao je građane da se uključe u javnu raspravu, ističući da je svaki predlog dobrodošao.

U saopštenju se navodi da su Novosađani dobro upoznati sa planovima i politikom SNS-a.

"Naši sugrađani dobro znaju ko je i koliko uradio u njihovom interesu u poslednjih 10 godina", kazali su iz Gradskog odbora SNS-a u Novom Sadu.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.