Dumanović: Policijom se rukovodi iz štaba SNS-a

Izvor: Beta, 29.Jul.2021, 10:02

Dumanović: Policijom se rukovodi iz štaba SNS-a

Bivši inspektor Uprave kriminalističke policije Milan Dumanović izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar Aleksandar Vulin nisu iskreni u navodnoj nameri da pročiste vrh MUP-a od policajaca koji saradjuju s kriminalnim grupama.Dumanović je kazao agenciji Beta da se u MUP-u ne insistira na profesionalnosti nego na lojalnosti policajaca vrhu Srpske napredne stranke (SNS)."Verovatno će iz MUP-a biti oterani kadrovi lojalni Nebojši Stefanoviću i Dijani Hrkalović, a zameniće ih, ne profesionalci, nego opet policajci koji su poslušni i lojalni aktuelnom režimu. Lojalnost režimu je u MUP-u bitnija od stručnosti i obrazovanja još od 2014. godine kada je SNS preuzela policiju dolaskom Stefanovića za ministra", ocenio je bivši inspektor.Naveo je da su on i njegov kolega Mladen Trbović hapšeni i proterani iz MUP-a zato što su još 2016. godine ukazali na nepoštovanje zakona i spregu vrha policije s kriminalnim grupama."Kolega Trbović i ja smo prvo podneli krivičnu prijavu zbog trgovine uticajem i zloupotrebe službenog položaja protiv Nebojše Stefanovića, Dijane Hrkalović, Gorana Nešića, Tomislava Radovanovića i Dejana Milenkovića Bagzija. Naveli smo da su oni poveli policajce u Potočare na tajni zadatak bez legitimacija i naoružanja", rekao je Dumanović.Naglasio je da je inspektor Trbović 2016. godine pismeno obavestio tadašnjeg premijera Aleksandra ...
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Dumanović: Policijom se rukovodi iz štaba SNS, lojalnost režimu u MUP-u bitnija od stručnosti

Izvor: Radio 021, 29.Jul.2021

Bivši inspektor Uprave kriminalističke policije Milan Dumanović izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar Aleksandar Vulin nisu iskreni u navodnoj nameri da pročiste vrh MUP-a.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.