Đurić: Vučić je jedini kandidat kome je opšti interes iznad ličnog

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Mar.2017, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Vučić je jedini kandidat kome je opšti interes iznad ličnog

Ðurić je istakao da je ponosan na to što SNS predvođena Aleksandrom Vučićem gradi državu u kojoj će svi koji u njoj žive moći da neguju svoj identitet i kulturu

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Marko Ðurić poručio je danas da, osim Aleksandra Vučića, među predsedničkim kandidatima nema nijednog koji je spreman da političku karijeru i lični interes podredi opštem interesu i da je jedini koji je u stanju da važnim svetskim državnicima kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da mu je interes Srbije iznad svega.

- Za razliku od ostalih Aleksandar Vučić ne radi za moć, privilegije i novac. Naš lider Aleksandar Vučić se i po tim ličnim osobinama izdvaja u odnosu na druge kandidate, i on spada u grupu političara koji imaju najplemenitiji motiv - on je čovek koji želi da bude upamćen kao neko ko je uradio nešto važno i veliko za svoju zemlju - rekao je Ðurić.

Ðurić je na predizbornom skupu Srpske napredne stranke u Bačkoj Palanki istakao da zato 2. april za čitavu Srbiju treba da bude dan na koji ćemo se sa ponosom sećati kao dana kada je Srbija donela ključnu političku odluku za svoju budućnost.

- Na osnovu svih parametara Srbija je danas posle dve decenije mraka sigurno i stabilno na putu oporavka i to je najdragocenija tekovina onoga što smo za tri godine postigli - objasnio je Ðurić i dodao da je Vučić jedini predsednički kandidat koji građanima govori istinu u oči.

- Aleksandar Vučić našom podrškom treba da dobije priliku za istorijsku misiju, kao što je to činio Miloš i drugi veliki lideri u srpskoj istoriji. Aleksandar Vučić može i treba da bude veliki i mi zajedno sa njim treba da učinimo Srbiju boljom i jačom - poručio je Ðurić.

Osim na Vučićeva dostignuća u sferi ekonomije, spoljne i odbrambene politike, Ðurić je istakao i njegove zasluge u političkoj i diplomatskoj borbi za Kosovo i Metohiju, objasnivši da nije popustio nijedan milimetar kada je reč o pravima srpskog naroda, što mnogi u inostranstvu ne mogu da mu oproste i zato danas podržavaju njegove protivkandidate.

Sa druge strane, građanima se, prema Ðurićevim rečima, nude ujedinjeni predstavnici bivšeg režima čiji je jedini politički cilj da se vrate na vlast kako bi je koristili za sticanje ličnog bogatstva i privilegija, a građanima nude prazna obećanja i “veliko ništa”.

- Vrlo dobro znamo šta njihova vlast i vladavina znače za Srbiju. Za njihove vlasti Srbija je ostala bez stotina hiljada radnih mesta i bez jezgra institucija, koje ne mogu da se ponovo izgrade preko noći. Ti ljudi danas na izborima stoje u jednoj koloni, to je kolona protiv interesa ubedljive većine građana Srbije, zato je 2. april prelomni dan i tačka u postojanju i radu SNS - rekao je Ðurić.

Na kraju, .

- Aleksandar Vučić je jedini politički lider koji može da ujedini i pomiri ljude sa najrazličitijih delova političkog spektra. To je važno zato što smo mi mala zemlja. Ako u ovim komplikovanim geopolitičkim okolnostima ne saberemo naše snage, nećemo uspeti ni da se zaštitimo niti napravimo bilo kakav rezultat. Aleksandar Vučić je jedini koji može da nas sabere i ujedini - poručio je Ðurić.

Na skupu su, pored Marka Ðurića, govorili i član Glavnog odbora SNS Mihalj Kertes i poverenik opštinskog odbora SNS Branislav Šušnica.

Ðurić je potom, sa predstavnicima SNS i lokalne vlasti posetio porodicu Adamović u kojoj se nedavno rodilo deseto dete.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.