Đurić: Srbija nastoji da reši problem Kosova na miran i održiv način

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Avg.2018, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Srbija nastoji da reši problem Kosova na miran i održiv način

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić odbacio je danas kritike Pokreta slobodnih građana (PSG) o razgraničenju, ističući da Srbija pokušava na miran i održiv način da reši probleme na Kosovu i Metohiji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Đurić je u pisanoj izjavi ocenio da predsednik PSG Saša Janković hoće da "ostavi Srbiju bez severa Kosova i Metohije, a možda i drugih delova njene teritorije" i nazvao ga "etničkim inženjerom".

"Podsetiću ga da to jeste naše tlo, a bogami je i mnogo nevinih i dobrih ljudi, naših sunarodnika, za njega stradalo i prolilo krv. Nastojanja Srbije da probleme na Kosovu i Metohiji reši na miran, održiv i pre svega kompromisan način su sušta suprotnost politici etničkog inženjeringa, ona su upravo pokušaj da se stavi tačka na etnički inženjering kojem su Srbi u našoj južnoj pokrajini bili izloženi ne samo u protekle dve decenije već i u proteklim vekovima", naveo je Đurić.

PSG i Građanski blok 381 saopštili su ranije danas da su planovi za "razraničenje sa Albancima" i promene granica na Balkanu "najopasnija ideja koja se u Srbiji čula od '90-tih godina".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Srpska desnica prekinula protest u Beogradu (FOTO/VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 31.Avg.2018, 17:42

Protest ispred Predsedništva Srbije, koji svakog petka u 17 sati, organizuju Saša Janković, lider Pokreta slobodnih građana, i još nekoliko opozicionih stranaka i organizacija, prekinut je kada su među okupljene ušli pripadnici Srpske desnice, na čelu sa svojim vođom Mišom Vacićem. Tu je bio...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.