Đurić: Bojkot izbora politička kapitulacija pred odgovornošću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2019, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Bojkot izbora politička kapitulacija pred odgovornošću

Potpredsednik Srpske napredne stranke Marko Đurić izjavio je danas da je najava nekih opozicionih stranaka okupljenih u "Savez za Srbiju" o bojkotu izbora politička kapitulacija pred sopstvenom odgovornošću za katastrofalnu politiku koju su vodili u prethodnim decenijama.

"Da nije smešno bilo bi tužno", rekao je Đurić za TV Pink odgovarajući na pitanje kako komentariše izjavu da se predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić "plaši bojkota".

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je rekao, reč je o političkim strankama koje se bore za cenzus, ili sve zajedno pokušavaju da ga pređu, navodeći da je jednom od njihovih lidera Draganu Đilasu za vreme dok je upravljao Srbijom poslovna imperija prihodovala 500 miliona evra.

"Nije se bavio lobiranjem za Srbiju, niti Kosovom i Metohijom, samo svojim poslovnim kombinacijama. Sada kada im je ispostavljen politički račun u vidu podrške građana koja se meri statističkom greškom, da svi zajedno moraju da se bore za cenzus, ne valjaju im izborni uslovi", kazao je Đurić i dodao:

"Valjda su im valjali kada su kontrolisali sve medije u Srbiji. Kada su Đilas, Šaper, Šolak i ostali kontrolisali sve TV i dnevne novine".

Podsetio je da je Vučić jasno rekao da će svi izborni uslovi koji mogu da se zadovolje, a zakone su pisali upravo ovi koji najavljuju bojkot, biti ispunjeni i da se država striktno toga pridržava te da su zbog toga pozvane međunarodne posmatračke misije i uzelo se učešće u različitim razgovorima gde su izneti zahtevi vezani za izbore.

"Ako oni i pored toga ne žele da učestvuju rekao bih da je to politička kapitulacija pred sopstvenom odgovornošću za katastrofalnu politiku koju su vodili u prethodnim decenijama i bežanje od sopstvene odgovornosti. U pitanju je i perfidan pokušaj da se potkopa i oslabi državna pozicija Srbije", zaključio je potpredsednik SNS.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.