Izvor: Luftika.rs, 22.Jun.2021, 13:24

Đuka Bizon brani Andreja, Koluviju, a sada i uhapšenog naprednjaka Jovičića

Visoki funkcioner Srpske napredne stranke i advokat Vladimir Đukanović biće pravni zastupnik nedavno uhapšenog predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića, takođe visokog funkcionera SNS-a. Jovičić je uhapšen zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja, a u njegovom stanu je prilikom pretresa pronađeno i 350.000 evra u kešu.
Đukanoviću ovo neće biti prvi slučaj u kojem će braniti >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << nekoga od svojih stranačkih drugova. On je zastupnik Andreja Vučića, brata predsednika SNS-a, koji je tužio Miroslava Aleksića iz Narodne stranke zbog „rušenja ugleda“. Aleksić je javno govorio da iza afere Jovanjica, kao jedan od organizatora, stoji brat Aleksandra Vučića.
Vladimir Đukanović u slučaju Jovanjica zastupa i prvooptuženog Predraga Koluviju u postupku za najveću plantažu marihuane u Evropi.
Uticaj advokata Đukanovića naglo je porastao u srpskom pravosuđu nakon što je izabran na čelo Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu. Prema toj funkciji on će biti član i Visokog saveta sudstva, tela koje između ostalih zaduženja ima i tu obavezu i privilegiju da bira sudije u Srbiji.
Očigledno da u ovom slučaju Đukanoviću to što je advokat ne smeta da bira i razvrstava sudije. Sigurno da ova njegova funkcija daje sigurnost i mir njegovim klijentima da će im suđenja biti „fer i poštena“.
Njegov novi klijent Aleksandar Jovičić uhapšen je početkom juna zbog sumnji da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u opštini Palilula da izvrši pritisak na građevinske inspektore sa ciljem da oni zloupotrebom njihovog položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole. U optužbi se navodi da je Jovičić od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.
Đuka Bizon postao ekspert za pričešće i očitao lekciju “ateističkim retardima”

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.