Đilas: Jedino DS ne čeka u Vučićevom predvorju radi ulaska u vladu

Izvor: Press, 08.Feb.2014, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Jedino DS ne čeka u Vučićevom predvorju radi ulaska u vladu

Ðilas, koji je potpisom podržao listu u prostorijama opštinskog odbora DS na Zvezdari, rekao je novinarima da su DS i njeni koalicioni partneri jedini koji "ne žele da čekaju u predvorju Aleksandra Vučića da li će se smilovati da ih pozove u vladu".

"Sve stranke i građani koji su sa nama na listi i koji nas podržavaju očekuju od nas i mi im garantujemo da ih nećemo prevariti posle izbora i nećemo ući u vladu sa SNS i Vučićem, ne zato što >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << imamo nesto lično protiv njih, nego zbog svega što su radili u prethodne dve godine i od Srbije napravili zemlju straha koja je ekonomski uništena", rekao je Ðilas i dodao da DS želi podršku građana da menja stvari.

On je izrazio uverenje u ogromnu podršku građana i nadu da će oni DS-u dati mogućnost da nastavi da vodi Beograd, ali i šansu da vodi Srbiju na isti način kako je vodila Beograd i Vojvodinu prethodnih godina.

Ðilas je podsetio da je DS u Beogradu sakupila više od 100.000 potpisa podrške za neposredan izbor gradonačelnika, ali da aktuelna vlast "u strahu da će građani dati podšku onome što je urađeno u gradu u prethodnih pet, ali i 10 godina u vreme Nenada Bogdanovića, nije prihvatila izmenu zakona".

Prema njegovim rečima, za zanimanje gradonačelnika postoji samo jedno radno mesto i "ne može se niko kriti ni iza koga nego dati ono što zna, svoje rezultate i viziju".

"Želimo da ono što smo uradili u Beogradu uradimo i na nivou cele Srbije. Želimo da obezbedimo svim građanima Srbije ono što su Beograđani i Vojvođani velikim delom, imali prethodnih godina. Želimo da dobijemo pristojnu zemlju, bez straha, koja će početi da se razvija, u kojoj će plate rasti", rekao je Ðilas.

Predsednik beogradskog odbora DS Balša Božović pozvao je građane da izađu na izbore 16. marta i potvrde "volju koju su izrekli na izborima 2012. godine da su za Beograd koji se gradi i razvija".

Božović je ocenio da su rezultati tima na čijem je čelu bilo Ðilas vidljivi na svakom koraku u Beogradu.

"Beograđani znaju da prave razliku između onih koji rade i grade od onih koji pokušavaju od ovog grada da prave lakrdiju i koji samo lažno obećavaju", rekao je Božović koji smatra da Beograd "vapi da ponovo bude na pravom putu".

On je upitao u kom svojstvu je ministarka energetike Zorana Mihajlović danas primala građane u Skupštini grada, s obzirom da je, tvrdi Božović, ministarka "dala izjavu da se zalaže protiv poreza koji su njeni partijski vojnici doneli kroz privremenu upravu grada Beograda pre mesec dana".

Listu DS danas su potpisima podržali i funkcioneri stranke Dragan Šutanovac, Borislav Stefanović, Živorad Anđelković...
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.