Dinkić: G17 plus podržava promenu Ustava

Izvor: S media, 14.Dec.2010, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: G17 plus podržava promenu Ustava

Lider Ujedinjenih regiona Srbije i G17 plus Mladjan Dinkić izjavio je danas da će poslanici G17 plus podržati zahtev za promenu Ustava, naglašavajući da će, pored smanjena broja poslanika, tražiti da najviši pravni akt omogući i formiranje regiona u Srbiji.

"Naši poslanici će podržati zahtev za promenu Ustava, ali će sadržaj biti širi od onoga koji predlažu naprednjaci", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Dinkić na konferenciji za novinare Gradskog odbora G17 plus u Somboru, ističući da Ustav Srbije nije najbolje uredjen pre nekoliko godina i da je bio plod odredjenih kompromisa.

DS S protiv promene Ustava

On je dodao da sigurno treba smanjiti broj poslanika, ali da treba stvoriti i osnov da se predsednici opština i gradonačelnici biraju direktno od gradjana i upitao zašto bi partijska centrala u Beogradu bilo koje stranke odlučivala ko će postati gradonačelnik nekog mesta.

SNS: Prepoloviti državnu upravu!

"Ukoliko oni budu birani od strane gradjana, imaće veći stepen odgovornosti, ali i veću motivaciju za rad", naveo je Dinkić, podsećajući da se URS zalaže da se vlast prenese na lokalni nivo kako bi se o potrebama gradjana odlučivalo u lokalnoj zajednici.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.