Delegacija SNS-a na kongresu grčke Nove demokratije

Izvor: RTS, 16.Dec.2018, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija SNS-a na kongresu grčke Nove demokratije

Internacionalni sekretar SNS-a i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i član predsedništva SNS-a i zamenik šefa poslaničke grupe SNS-a Vladimir Orlić učestvovali su na 12. kongresu najveće grčke opozicione stranke Nova demokratija koji je održžan u Atini. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Tokom dvodnevnog kongresa, Jadranka Joksimović i Vladimir Orlić su imali priliku da razgovaraju sa predsednikom Nove demokratije Kirjakosom Micotakisom, narodnim poslanikom i ministrom spoljnih poslova u senci Jorgosom Kumucakosom, narodnim poslanikom Stavrosom Kalafatisom, internacionalnim sekretarom Nove demokratije Janisom Smirlisom, kao i sa drugim članovima najužeg rukovodstva Nove demokratije.
Teme razgovora ticale su se aktuelne situacije u Srbiji i regionu, pitanja od značaja za regionalnu stabilnost, procesa evropskih integracija Srbije, kao i o konkretnim načinima unapređenja međupartijske saradnje. 
Predsednik Nove demokratije Kirjakos Micotakis, izrazio je zahvalnost za dolazak visoke delegacije Srpske napredne stranke, i uputio srdačne pozdrave predsedniku SNS-a i Srbije Aleksandru Vučiću.
Osvrnuo se na nedavni srdačan prijem u Beogradu kada je sa svojom visokom delegacijom bio primljen kod predsednika Vučića, i kada je dogovoren nastavak i intenziviranje međustranačke saradnje.
Joksimović i Orlić su izrazili zahvalnost Novoj demokratiji, kao stranci koja je osudila uvođenje taksi od strane Prištine i pokušaj destabilizacije regiona, i ujedno obavestili o protivpravnom formiranju vojske tzv. Kosova, kao i o inicijativi Srbije za sazivanje hitne sednice SB UN o KiM.
Narodni poslanik u grčkom parlamentu i ministar spoljnih poslova u senci Kumucakos je istakao da Nova demokratija sa posebnom pažnjom prati razvoj događaja oko KiM, i ponovio stav svoje političke partije o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, koji je ujedno i zvaničan stav Grčke kao jedne od pet država EU koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova.
Dodatno, on je pohvalio sveukupni ekonomski napredak koji je Srbija, na čelu sa predsednikom Vučićem, ostvarila u prethodnom periodu, i istakao da Srbija na svom evropskom putu može da računa na svesrdnu i kontinuiranu podršku Nove demokratije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.