Dačić: Promenama do kvaliteta

Izvor: B92, 06.Dec.2010, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Promenama do kvaliteta

Fruška Gora -- Zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačić kaže da će se rekonstrukcijom Vlade dobiti na kvalitetu samo ukoliko dođe do ozbiljnih promena.

Dačić poručuje da je spreman da razgovara o rekonstrukciji vlade, ali ne preko medija, i navodi da do sada o tome nije razgovarao jer je bio na putu u Japanu.

Na pitanje da li je realno da Vlada bude smanjena na 10 do 15 ministarstava, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << on je istakao da je sve moguće i da se samo postavlja pitanje šta se time želi postići.

"To što je Vlada koaliciona je odraz proporcionalnog sistema za koji Demokratska stranka i naprednjaci govore da je lošiji od većinskog, a podsetiću ih da su te dve stranke 1991. godine organizovale demostrancije protiv većinskog sistema", rekao je Dačić posle Foruma žena SPS-a na Fruškoj gori.

Prema njegovim rečima, te dve najveće stranke traže promenu izbornog sistema jer im to odgovara.

"Nemojte to da onda krijete iza ideje o rekonstrukciji Vlade ili o tome da je dobar dvopartijski sistem, ako jeste zašto ste se onda protiv toga borili 10 godina", poručio je Dačić.

On je dodao da ne pristaje na to da se politički principi utvrđuju "kad kome odgovara".

"Većinski izborni sistem nije pravedan, tako su govorili DS, SPO i radikali, tada je bio 9. mart, Vidovdanski sabor i okrugli sto vlasti i opozicije na kojem sam se ispred SPS-a složio da se pređe na proporcionalni izborni sistem. Pošto se prešlo, ne prihvatam da se danas o tome razgovara", naglasio je Dačić.

Potpresdsednica SPS-a Slavica Đukić-Dejanović izjavila je za današnji "Blic" da očekuje da će uskoro doći do rekonstrukcije vlade, ali da SPS nema razloga da se odrekne bilo kog ministra.

"Osmi kongres biće istorijski"

Dačić očekuje da će predstojeći, osmi kongres socijalista biti ''istorijski'' jer će pokazati da li je ta stranka spremna i sposobna da iskorači dalje u odnosu na ono šta je do sada radila.

On je rekao da za svako mesto u partiji, pa i za mesto predsedniak može da bude više kandidata i da socijalisti ne treba da se plaše političke demokratije.

"Ne treba da se plašimo ni različitih mišljenja, ona su poželjna, jedino treba da se plašimo razbijanja jedinstva partije time što neko ne poštuje odluke koje su donete", rekao je lider socijalista.

On je članovima stranke poručio da vode računa koga će birati na partijske funkcije.

"Niko nema prava da se igra sa funkcijama u partiji jer čast se gubi samo jednom. Vodite računa koga birate na funkcije jer će oni prvi da vas napuste ako napravite loš izbor", istakao je Dačić.

On je dodao da je cilj SPS-a da promeni Srbiju, da je modernizuje kao i da je siguran da među socijalistima postoje pokretačke snage koje to mogu da urade.

Kongres SPS biće održan 11. decembra.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Promenama do kvaliteta

Izvor: Šumadija Press, 06.Dec.2010

Zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačić kaže da će se rekonstrukcijom Vlade dobiti na kvalitetu samo ukoliko dođe do ozbiljnih promena.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.