DS i SNS o kriminalu

Izvor: RTS, 14.Avg.2018, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS i SNS o kriminalu

Demokratska stranka zahteva od državnih organa da državu od mafije vrate građanima i upozorava da "na ulicama Srbije upravo eskalira rat narko-mafije", saopštila je ova stranka. Gradski odbor Beograd Srpske napredne stranke ocenio je da je sramno što Demokratska stranka, koju su građani poslali u "magareću klupu" sa dva odsto glasova, danas drži moralne pridike. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
DS navodi da su u samo jednom danu zapaljena tri automobila, uključujući i automobil visoke funkcionerke policije, a nekoliko dana pre toga advokat hladnokrvno ubijen sa desetak hitaca u glavnom gradu.
Demokrate ocenjuju kako je "vlast toliko tolerantna na nasilje da je uspela i da uveze rat ozloglašenih mafijaških klanova iz Crne Gore", prenosi Fonet.
Vlast je "jedina odgovorna za neviđenu eskalaciju kriminala i nasilja jer se jasno stavila na stranu kriminala", navodi DS, uz ocenu da je "predsednik davno kapitulirao pred huliganima i rekao da je država nemoćna da se obračuna sa mafijom".
"Nakon toga svi građani Srbije postali su zatočnici kriminala", ocenjuje DS, nabrajajući brojne incidente i nezakonitosti - od rušenja noću pod fantomkama, divlje gradnje na vrhu Kopaonika, podmetanju bombi pod automobile do obračuna kriminalaca na ulicama glavnog grada.
Gradski odbor Beograd Srpske napredne stranke ocenio je da je sramno što Demokratska stranka, koju su građani poslali u "magareću klupu" sa dva posto glasova, danas drži moralne pridike, prenosi Tanjug.
"DS je bio i jeste sinonim za kriminal, malverzacije i pljačku. Paradoks je da stranka čiji lideri su enormno uvećali svoje bogatstvo, dok su Beograd i Srbiju doveli do ivice bankrota, stranka za vreme čije vlasti su narko-dileri bili najveći i najznačajniji investitori, poziva na nečiju smenu", kaže se u saopštenju.
SNS Beograda podseća DS, ali i sve građane, da je upravo ta stranka na vlast došla nasiljem, paljenjem Narodne skupštine, "ubijanjem političkih neistomišljenika i da su upravo u vreme njihove vlasti odsečene glave nalažene po kontejnerima, a iz reka isplivavala tela".
Svi kadrovi DS-a danas se baškare od Briona, preko Maldiva do Beča u kome se grče, i to sve sa svojim skupocenim jahtama, džipovima i u privatnim avionima, to je onaj interes koji oni štite, navodi se u saopštenju.
Na navode DS-a reagovao je i Pokret socijalista koji je saopštio da "Srbijom više ne vladaju kriminalne grupe". "Demokrate nisu uspele da za sve vreme svoje vladavine policiji obezbede ni jedan par nove uniforme, ali su zato uspeli da pola Srbije prodaju Darku Šariću", navodi PS.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.