DS: Za atmosferu linča i progon neistomišljenika najodgovornija SNS

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Feb.2019, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Za atmosferu linča i progon neistomišljenika najodgovornija SNS

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da je stvaranje atmosfere linča i progon svakoga ko misli i govori drugačije postalo "normalna pojava u Srbiji" za koju je, kako se navodi, "najodgovornija Srpska napredna stranka".

U saopštenju, DS je istakla da je odgovornost na nadležnim organima i institucijama koje moraju preduzeti sve mere kako bi se sprečilo podsticanje mržnje i nasilja, izazivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << straha i stvaranje neprijateljskog i uvredljivog okruženja za bilo koga u društvu.

DS je povodom uvreda i pretnji upućenih nevladnim organizacijama koje se bave zaštitom ljudskih prava i borbom za demokratizaciju Srbije ocenila da se pretnje se svakim danom umnožavaju i da su pored novinarki i novinara "na red došle" i organizacije civilnog društva.

"Ova vlast ne može da se pomiri sa tim da načinom na koji vlada kreira atmosferu straha, mržnje, agresije, nasilja i da i pored svih njihovih napora pritisaka i ucena i dalje ima nas koji mislimo drugačije i na sve načine pokušavaćemo da vratimo demokratski poredak u Srbiju", stoji u saopštenju.

Preteće pismo u kojem se navodi da je "namenjeno svim izdajnicima i izrodima srpskim", upućeno je ranije na adrese Jukoma, Inicijative mladih za ljudska prava, Građanskih incijativa, Helsinškog odbora za ljudska prava i Beogradskog centra za bezbednosnu politiku.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.