Vesti

0

DS: Za atmosferu linča i progon neistomišljenika najodgovornija SNS

Autor: VV

Izvor: Beta

DS: Za atmosferu linča i progon neistomišljenika najodgovornija SNS

U saopštenju, DS je istakla da je odgovornost na nadležnim organima i institucijama koje moraju preduzeti sve mere kako bi se sprečilo podsticanje mržnje i nasilja, izazivanje straha i stvaranje neprijateljskog i uvredljivog okruženja za bilo koga u društvu.

DS je povodom uvreda i pretnji upućenih nevladnim organizacijama koje se bave zaštitom ljudskih prava i borbom za demokratizaciju Srbije ocenila da se pretnje se svakim danom umnožavaju i da su pored novinarki i novinara "na red došle" i organizacije civilnog društva.

"Ova vlast ne može da se pomiri sa tim da načinom na koji vlada kreira atmosferu straha, mržnje, agresije, nasilja i da i pored svih njihovih napora pritisaka i ucena i dalje ima nas koji mislimo drugačije i na sve načine pokušavaćemo da vratimo demokratski poredak u Srbiju", stoji u saopštenju.

Preteće pismo u kojem se navodi da je "namenjeno svim izdajnicima i izrodima srpskim", upućeno je ranije na adrese Jukoma, Inicijative mladih za ljudska prava, Građanskih incijativa, Helsinškog odbora za ljudska prava i Beogradskog centra za bezbednosnu politiku.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR