Izvor: S media, 04.Jan.2013, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Policija da zaustavi "divljanje" naprednjaka u Baču

Demokratska stranka najoštrije osuđuje skandalozno nasilničko ponašanje Srpske napredne stranke u Baču i poziva ministra unutrašnjih poslova i sve nadležne državne organe da hitno reaguju i uspostave red.

"Nezapamćeno divljačko ponašanje aktivista SNS, nakon legalnih odluka odbornika Skupštine opštine Bač i izbora novog opštinskog rukovodstva, kao i mišljenja Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << regionalnog razvoja i lokalne samouprave, predstavlja najgrublje kršenje zakona, izborne volje građana i brutalnu zloupotrebu države u partijske svrhe", kaže se u izjavi generalnog sekretara Demokratske stranke Balše Božovića.

"Nakon što su uzurpacijom zgrade Skupštine opštine sprečili da novoizabrani opštinski funkcioneri uđu u zgradu opštine i preuzmu svoje dužnosti, aktivisti SNS su ovaj put primenili fizičku silu kako bi izbacili predsednika i potpredsednika opštine iz zgrade. Organizovana grupa aktivista i simpatizera SNS, uz pretnje i primenu sile, izvela je sinhronizovane huliganske napade na sve ustanove i javna preduzeća u Baču, što je nezamislivo u bilo kojoj demokratskoj i civilizovanoj državi", dodaje se u izjavi.

"Zahtevamo od policije da hitno reaguje i spreči organizovano protivzakonito divljanje aktivista i simpatizera SNS! Ukoliko ministar policije i drugi nadležni državni organi ne stanu na put siledžijskom ponašanju SNS u Baču, biće potpuno jasno da u Srbiji ne vladaju Ustav i zakon već brutalna partijska diktatura", kaže Balša Božović.

(S media)

FOTO: FB

Nastavak na S media...






Povezane vesti

DS pozvao Dačića da reaguje

Izvor: RTS, 04.Jan.2013

Upad naprednjaka u zgradu Skupštine opštine Bač, osudio DS i pozvao Ivicu Dačića i nadležne organe da reaguju. To predstavlja najgrublje kršenje zakona, izborne volje građana i zloupotrebu države u partijske svrhe, poručio generalni sekretar DS-a Balša Božović. ..Demokratska stranka najoštrije...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.