Naprednjaci i socijalisti održali protestni skup Baču

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jan.2013, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naprednjaci i socijalisti održali protestni skup Baču

BAČ -

Odbornici Skupštine opštine Bač iz redova Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije održali su danas protestni skup ispred građana Bača i okolnih mesta na kojem su izneli niz optužbi na račun nove skupštinske većine.

Oni su optužili odbornike iz Demokratske stranke, Lige socijademokrata Vojvodine i Srpske napredne stranke, koji čine novu skupštinsku većinu, da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na nezakonit način srušili legalno izabranu i legitimnu vlast u Baču jer nisu ispoštovali zaknom predviđenu proceduru.

"Zar se obijanjem zgrade skupštine brani demokratija", upitali su naprednjaci i socijalisti Bača.

Oni su kritikovali i pokrajinskog premijera Bojana Pajtića jer je stao u odbranu Tomislava Bogunovića za kojeg kažu da je bio u sukobu interesa dok je bio predsednik opštine Bač, jer je u isto vreme bio i pomoćnik sekretara za zdravstvo, socijalnu politiku i AP Vojvodine.

Osim toga, protiv Bogunovića je podneto nekoliko krivičnih prijava jer se "tereti da je oštetio ovu zemlju za iznos gotovo identičan onom zbog kojeg je u zatvoru veliki tajkun Miroslav Mišković", kažu iz redova bačkih naprednjaka i socijalista.

Oni očekuju da će Upravni sud za desetak dana doneti rešenje na osnovu njihove žalbe i da će proglasiti nelegitimnom skupštinu od 14. decembra na kojoj je formirana nova skupštinska većina. Tada je odbornica SNS Mirjana Vuković prešla na stranu demokrata.

Članovi novoformirane većine pokušavali su nekoliko puta da uđu u zgradu opštine ali su ih razrešeni opštinski čelnici u tome sprečavali.

U subotu su odbornici novofomirane većine su održali sednicu u gradskom parku ispred opštinske zgrade, na kojoj su razrešili prethodne i imenovali nove direktore javnih i komunalnih preduzeća, kao i članove upravnih i nadzornih odbora.

Nakon toga, uz asistenciju jedne privatne firme za obezbeđenje obili su ulazna vrata zgrade Skupštine opštine i ušli u zgradu.

Po pitanju promenjene vlasti u Baču, 21. decembra se oglasilo i Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave navodeći da je nova skupštinska većina formirana na legitiman način.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest SNS-a i SPS-a u Baču

Izvor: B92, 03.Jan.2013

Bač -- Odbornici Skupštine opštine Bač iz redova Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije protestvovali su danas ispred zgrade opštine...Oni tvrde da je većina u toj lokalnoj samoupravi na nezakonit način došla na vlast...Oni su optužili odbornike iz Demokratske stranke, Lige...

Nastavak na B92...

Bač: SNS i SPS održale miting, DS najavljuje sednicu za 11.januar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jan.2013

BAČ -..Odbornici Skupštine opštine Bač iz redova Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije održali su danas protestni skup ispred građana Bača i okolnih mesta na kojem su izneli niz optužbi na račun nove skupštinske većine...Oni su optužili odbornike iz Demokratske stranke,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.