DA LI JE OVO MOGUĆE: Protest socijalista i naprednjaka (VIDEO)

Izvor: S media, 03.Jan.2013, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DA LI JE OVO MOGUĆE: Protest socijalista i naprednjaka (VIDEO)

Odbornici Skupštine opštine Bač iz redova Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije protestvovali su danas ispred zgrade opštine, tvrdeći da je većina u toj lokalnoj samoupravi na nezakonit način došla na vlast.

Oni su optužili odbornike iz Demokratske stranke, Lige socijademokrata Vojvodine i Srpske radikalne stranke da su na nezakonit način srušsili legalno izabranu i legitimnu vlast u Baču, jer nisu ispoštovali zakonom predviđenu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << proceduru, prenela je Radiotelevizija Vojvodine.

Socijalisti i naprednjaci smatraju da su se stekli uslovi za uvođenje privremenih mera u opštinu Bač, dok iz aktulene vlasti to odbacuju i u izjavi za RT Vojvodine najavljuju da se za 11. januar planira nova sednica lokalne samouprave.

Odbornici novoformirane većine u Skupštini opštine Bač su 29. decembra u prisustvu predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića, funkcionera Pokrajinskog odbora DS i oko 500 članova i aktivista te stranke, održali sednicu na trgu ispred zgrade opštine.

Pošto je 13 odbornika te nove većine održalo sednicu na kojoj su, kako javlja dopisnik RTV, razrešili prethodne i imenovali nove direktore javnih i javno-komunalnih preduzeća, kao i članove upravnih i nadzornih odbora, odbornici su, uz asistenciju jedne firme za obezbeđenje, obili ulazna vrata zgrade Skupštine opštine i ušli u zgradu.

Nova većina u Skupštini opštine Bač formirana je pošto je jedna odbornica iz SNS prešla u DS, a naprednjaci i socijalisti su se žalili Upravnom sudu, jer smatraju da su razrešeni nelegalno.

(Tanjug/RTV)

FOTO: Youtube

VIDEO:RTV

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.