Izvor: JUGpress.com, 03.Feb.2024, 17:34

DS: Bezakonje SNS-a ili samo bahatost građanina Cvetanovića?

LESKOVAC

Demokratska  stranka još jednom poziva predsednika Skupštine iz prethodnog saziva da konstitutivnu sednicu nove gradske Skupštine zakaže na zakonit način; odgovor građanina Cvetanovića i njegovo pozivanje na Zakon o lokalnim izborima i Zakon lokalnoj samoupravi samo samo dokazuju da je navodna konstitutivna sednica gradske skupštine zakazana na krajnje nezakonit način koji vreša zdrav razum svih građana >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Leskovca.

Građane Leskovca ne zanima nikakva famozna „preporuka“ Stalne konferencije gradova i opština zato što ista nema nikakvu zakonsku težinu. Ali ih zanima čl. 7 Poslovnika o radu Skupštine Leskovac koji definiše da „konstitutivnu sednicu zakazuje samo predsednik Skupštine iz prethodnog saziva“, zanima ih Zakon o lokalnoj samoupravi u čijem se članu 86 definiše da Privremeni organ obavlja samo „tekuće i neodložne poslove“ koji ne podrazumevaju i sazivanje skupštine, zanima ih član 65. Zakona o lokalnim izborima koji doslovce kaže da „konstitutivnu sednicu saziva predsednik Skupštine iz prethodnog saziva“.

Zato Demokratska stranka još jednom traži da makar početak rada Skupštine Leskovca bude zakonit, da bude ponište nezakonit poziv i , pre svega, da predsednik Skupštine iz prethodnog saziva sazove novu sednicu Skupštine, ovog puta zasnovanu na zakonima, navodi se u saopštenju koje je potpisano sa Gradski odbor DS. (kraj)saopštenje /SM

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.