DJB: Zbog Vučićeve ambicije da bude predsednik SNS na ivici raspada

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jan.2017, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DJB: Zbog Vučićeve ambicije da bude predsednik SNS na ivici raspada

Pokret Dosta je bilo saopštio je danas da ambicije predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da postane i predsednik Srbije dovela Srpsku naprednu stranku, na čijem je čelu, na, kako se navodi u saopštenju, "ivicu raspada" i ugrožava koaliciju s manjim strankama.

U saopštenju se ocenjuje i da se popularnost Aleksandra Vučića "sunovratila" i da koalicioni partneri neće da trpe njegovu "aroganciju i diktaturu".

"Pritisnuti nezadovoljstvom predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Srbije, članova stranaka ali i birača koji ih napuštaju, predosećajući strah od gubitka vlasti, struje u SNS-u su počele otvoreno da se sukobljavaju u javnosti, a lideri koalicionih partnera javno poručuju (bratu premijera) Andreju Vučiću da ga se 'ne plaše'. Sve ovo pokazuje da je SNS na ozbiljnoj nizbrdici i na sigurnom putu da izgubi vlast", navodi se u saopštenju.

DJB je naveo da međusobne uvrede ministarke Zorane Mihajlović i portparolke predsednika Srbije Stanislave Pak govore da "u SNS nema dogovora oko predsedničkog kandidata".

"Raskol između predsednika Srbije i predsednika vlade sve žešće izbija u javnost i očekivano je da se zbog toga SNS cepa na najmanje dva dela", kaže se u saopštenju i dodaje da je i Vučićev koalicioni partner, koji ima šest poslanika u Skupštini Srbije, Velimir Ilić u intervjuu "direktno napao Aleksandra Vučića i njegovog brata za šikaniranje članova Nove Srbije i pokušaj kupovine i otimanja njegovih članova".

DJB je ocenio i da je pokazatelj nestabilnosti vlasti to što "vadi teme Kosova iz predizbornog naftalina" i "uznemiravanjem građana pretnjama ratom pokušavaju da izazovu opštu nestabilnost i nesigurnost, da bi se njihova manje videla".
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.